Slikkerveer start voorzichtig met jeugdtrainingen

Afgelopen zaterdag 2 mei 2020 werden de eerste voetbaltrainingen weer gehouden voor de jeugdafdeling van S.V. Slikkerveer.

Met ’s ochtends vroeg een fikse hagelbui en tussendoor ook nog een stevige regenbui trotseerden de jongste jeugd van Slikkerveer de omstandigheden, want na weken van verplicht niks doen mocht er vandaag voor het eerst weer getraind worden door de jeugd tot 12 jaar.

,,We hebben een flink en stevig protocol op moeten stellen om weer het veld op te mogen, want de regels zijn ook hier nu kleedkamers en clubhuis op slot, geen ouders langs de lijn en handen wassen en handen wassen. Met een aparte ingang en aparte uitgang en een half uur speling tussen de groepen door is het toch wel even anders nu dan op een normale zaterdag voor de corona-crisis’’, vertelt vice-voorzitter Rinus Hitzert.

Dranghekken versperren je meteen de weg als je binnenkomt en op het veld zijn allemaal afzetlinten gespannen om de groepen uit elkaar te houden.
,,Met dank aan medewerking van de gemeente en Sport Service Ridderkerk konden we eindelijk weer eens de blije gezichten van de kinderen zien, nu ze weer het veld op mogen. Dankzij de inzet van de jeugdcommissie, trainers en vrijwilligers gaat het op het veld hartstikke goed. Ook het begrip en een sterke discipline bij de ouders om alleen maar af te zetten en weer op te halen op het parkeerterrein is alles vlekkeloos verlopen voor de bijna 200 kinderen, die vandaag weer mochten gaan trainen. Daar kunnen we met zijn allen trots op zijn’’, gaat Rinus Hitzert verder.

Slikkerveer beschikt op dit moment maar over 1 veld om de kinderen op te laten trainen, want de gemeente heeft de 2 grasvelden al in zomerstop laten gaan vanaf begin april en ook het tweede kunstgrasveld is niet beschikbaar omdat daarop een nieuwe bovenlaag wordt aangebracht.

,,Vandaag mocht alleen de jeugd tot 12 jaar komen trainen. Komende donderdag gaan we een pilot houden voor de jeugd vanaf 12 jaar met wat D-pupillen en eerstejaars C-junioren om te kijken hoe dat gaat, want voor hen geldt de 1,5 meter regel wel. Als blijkt dat het niet werkt bij het voetbal, dan moeten we er direct weer mee stoppen, vandaar dat we eerst een pilot doen. Daarna mogen degene die vandaag getraind hebben dat ook komende zaterdag weer doen. Het was echt een geweldig gezicht vanmorgen. Je kent die filmpjes wel als koeien voor het eerst de wei in mogen, nou dat leek hier ook net zo. Schitterend dat het weer kan’’, besluit Rinus Hitzert.

Foto’s Roelie ’t Jong