Slikkerveer stelt teleur tegen SEP met 2-2 gelijkspel

Op zondag 27 oktober 2019 stelde Slikkerveer in eigen huis teleur tegen het laag geklasseerde SEP (Sport en Plezier) uit Delft. Het werd 2-2 op sportpark Het Reijerpark voor de ploeg van trainer André Stafleu.

In de openingsfase speelde Slikkerveer de bal wat plichtmatig rond in de eigen defensie, zonder de aanval te bereiken. De eerste kans was voor de bezoekers in de zesde minuut. Derworth schoot van afstand recht in de handen van Tom Mulder. In de veertiende minuut kon ook de eerste kans voor Slikkerveer genoteerd worden. Een korte corner van Ruben Silva Lopez op Jesse Ringlever leverde een eerste schot op doel op, maar de keeper stopte de bal goed. Drie minuten later schoot Jesse Ringlever wederom richting het doel, maar ook dit schot werd gestopt. Waar Slikkerveer behoedzaam richting het doel van SEP combineerde, daar waren het bezoekers, die er af en toe opportunistisch uitkwamen. Zo leverde dat in de 22-ste minuut meteen een treffer op. Jeffrey Heijmenberg werd diep gestuurd en tikte de bal net langs de uitkomende Tom Mulder tussen de palen: 0-1. Slikkerveer was even van slag, stuurde de bal voortdurend rond, zonder dat het gevaarlijk werd. Zodoende bleef het bij de rust met de 0-1 stand tegen vallen voor Slikkerveer.

Na de thee werd gelukkig wel in een hoger tempo gespeeld en kwamen de eerste kansen. Bij een corner vanaf de linkerflank kon Boy van Reede de bal net niet binnenkoppen bij de tweede paal. Een voorzet van Jesse Ringlever werd door Robert Kosten in de handen van Van Oeveren gekopt. Precies na een uur spelen kwam Slikkerveer op gelijke hoogte. Een corner vanaf de linkerflank van Dylan Vrijman werd bij de eerste paal handig binnen gewerkt door Ruben Silva Lopez: 1-1. Slikkerveer bleef daarna drukken op het doel van SEP en kreeg meerdere kansen om op voorsprong te komen. Een schot van Chevillio Halden en een kopbal van Ernst Both werden gestopt door Van Oeveren.

In de 68-ste minuut verdiende een aanval over meerdere schijven een doelpunt, maar de lange bal van Ruben Silva Lopez op Dylan Vrijman, die verlengde op Bas Mulder werd tegen een been van de goalie aan geschoten. Daarna zag Ruben Silva Lopez zijn schot naast gaan. In de 78-ste minuut lette de defensie van Slikkerveer niet goed op. Richard Kasius, de laatste man van SEP stond op het punt om gewisseld te worden en was blijven hangen in de voorhoede. Een lange bal van achteruit op hem betekende vrije doorgang richting Tom Mulder en de 1-2 voor SEP. Slikkerveer kon weer van voor af aan beginnen om gelijk te maken. Een eerste kans voor Bas Mulder was net nog te scherp. Toen in de 84-ste minuut Ernst Both de zestien in ging, werd hij beentje gelicht, waarna de goed leidende scheidsrechter Van Vliet de bal op de penaltystip legde. Ruben Silva Lopez benutte dit buitenkansje en maakte zijn tweede van de wedstrijd: 2-2. Het slotakkoord was voor Bas Mulder, die uit een voorzet van Ruben Silva Lopez en pasje breed van Ernst Both net langs de verkeerde kant van de paal schoot. Het bleef zodoende 2-2 en dat stemde Slikkerveer, dat vooraf hoge verwachtingen had, niet tevreden.

Komende zondag 3 november wacht om 14.00 uur de uitwedstrijd bij Kethel Spaland in Schiedam.

Opstelling: Tom Mulder, Iwan Tewelde, Boy van Reede, Kevin Mediena, Denno Stoffels, Jesse Ringlever, Destin Makiesse (59 – Ernst Both), Bas Mulder, Dylan Vrijman (87 – Steven de la Rambelje), Ruben Silva Lopez en Robert Kosten (63 – Chevillio Halden).