Slikkerveer te sterk voor het Haagse WIK

In het eerste bekerduel trad Slikkerveer aan in Den Haag tegen derdeklasser WIK. In de openingsfase tasten beide teams elkaar eerst wat af, voordat de eerste kansen kwamen.

Een eerste kans was er voor Chevillio Halden, die op aangeven van Robert Kosten net naast werkte. Daarna hield Slikkerveer de thuisclub goed onder druk en kwamen er meerdere kansjes voor onder andere Chevillio Halden en Robert Kosten. Ook zaten de Haagse buitenspelval en de net niet altijd goede eindpass in het begin nog in de weg. Pas na 35 minuten kwam WIK echt in de buurt van het doel van Tom Mulder. Joey Doorschodt stond bij de tweede paal helemaal vrij en werkte eenvoudig de 1-0 binnen. Slikkerveer probeerde voor de rust de gelijkmaker nog aan te tekenen. Kansjes waren er voor Robert Kosten en Boy van Reede. Het bleef zodoende 1-0 bij de rust.

In de tweede helft trok Slikkerveer het duel nog meer naar zich toe, ondanks de warmte was er veel inzet. Meteen al na drie minuten stond de gelijkmaker op het scorebord. Chevillio Halden ontfutselde de bal in de defensie van WIK en via Robert Kosten bereikte de bal Bas Mulder, die de bal geweldig in de rechterbovenhoek krulde: 1-1. Helaas werd het een aantal minuten later al weer 2-1, toen WIK een corner mocht nemen en de bal in een melee van spelers werd binnengekopt door Paulo Barros Fortes. Drie minuten later had Bas Mulder de gelijkmaker al weer op zijn schoen toen hij opstoomde over de linkerflank en oog in oog met de WIK-doelman kwam te staan. Helaas ging zijn schot voorlangs. In de volgende aanval een minuutje later was het wel raak. Damion Janssen had de bal goed veroverd op het middenveld en zette Bas Mulder goed voor het doel in staat om uit te halen. Het schot werd nog wel gekraakt door de keeper van WIK, maar die zag de bal tergend langzaam over de eigen achterlijn het doel in rollen: 2-2. In de 66-ste minuut kreeg Slikkerveer een corner, die kort werd genomen. Uit de voorzet van Aaron Plaizier kopte in het centrum voor het doel Ryan van Dongen de bal in de touwen: 2-3.  Daarna volgden er nog meerdere kansen om de voorsprong uit te bouwen. Zo schoot Chevillio Halden in het zijnet, werd een inzet van Robert Kosten nog maar net met de voet door de doelman van WIK gered en mistte Damion Janssen voor een leeg doel, door naast te schieten. Jesse Ringlever wist wel tot scoren te komen. In de 79-ste minuut zette Bas Mulder hem in het centrum van de aanval vrij voor het doel en schoot Jesse Ringlever keuring in het doel: 2-4. De laatste kans van de wedstrijd was voor WIK, maar Tom Mulder redde van dichtbij. Al met al een prima wedstrijd van Slikkerveer.

De ploeg van trainer Driss El Akchaoui is komende week vrij en speelt op zondag 19 september het laatste bekerduel thuis tegen ODB.

Opstelling: Tom Mulder, Denno Stoffels (83 – Delano Zeij), Boy van Reede, Ryan van Dongen, Sem Seifi (16 – Ramon Joosen), Jesse Ringlever, Damion Janssen, Aaron Plaizier (71 – Tico ten Have), Chevillio Halden, Bas Mulder en Robert Kosten.

Foto’s: Arjan ’t Jong