Slikkerveer toont veerkracht tegen ODB

In Den Haag speelde Slikkerveer in de topper tegen ODB (Ons Doel Bereikt) een belangrijk duel, want alleen de winnaar zou de aansluiting behouden met de koplopers. Trainer André  Stafleu kon nog niet beschikken over de geblesseerde Ruben Silva Lopez en Robert Kosten en afwezige Dijmon Tewelde.

In de openingsfase van het duel werd meteen de strijdwijze duidelijk van de thuisclub, want aanvoerder Wille was met zijn 2 meter de targetman in de lucht. De eerste kansen waren voor Slikkerveer, want in de achtste minuut schoot Dylan Vrijman uit de draai slim tegendraads, maar doelman Van der Beek ging naar de goede hoek. Een minuutje later kreeg Bas Mulder een grote kans op een pass van achteruit door het centrum, maar hij vergat oog in oog met Van der Beek uit te halen. Pas in tiende minuut was een schot van Wille dat ver over ging het eerste wapenfeit voor ODB. Daarna golfde het spel veelvuldig heen en weer zonder dat er kansen werden gecreëerd. Pas in de 24-ste minuut kreeg Bas Mulder weer een kans, maar zijn afstandsschot werd goed gepareerd. Ook het schot van Chevillio Halden vier minuten later werd in tweede instantie pas definitief gepakt. Aanvallend moest Slikkerveer tot dusver alleen bij corners goed uitkijken, want ODB beschikte over een brede luchtmacht, maar Tom Mulder stompte indien nodig de ballen wel weg. In de 37-ste minuut brak een speler van ODB door in de zestien, waarna Cerezo Fung-A-Wing het duel aan ging, maar daar volgens scheidsrechter Karagantcheff een overtreding bij maakte, waarna de bal op de stip belandde. Nicky Linnenbank benutte dit buitenkansje: 1-0, zodat Slikkerveer nog een tandje bij moest zetten. Dat leverde in het slot van de eerste helft al een paar grote kansen op. Zo schoot Bas Mulder van dichtbij naast. Boy van Reede schoot eerst een vrije trap hard en hoog op doel van ODB, maar keeper Van der Beek tikte de bal net over. Uit de corner die volgde kopte Boy van Reede over. De grootste kans voor de rust was voor Ronald Capelle, die van dichtbij oog in oog met de goalie tegen hem op schoot. Zodoende bleef het 1-0 bij de rust.

Na de thee kwam er een geïnspireerd Slikkerveer uit de kleedkamer. Pas een paar minuten later stond ook ODB weer op het veld, zodat de bal weer kon gaan rollen. Slikkerveer zette meteen druk op het Haagse doel met een geblokkeerd schot van Bas Mulder. Aan de andere kant lette Boy van Reede goed op bij een aanval van ODB, want waar Tom Mulder al gepasseerd was kon Boy de bal eenvoudig voor de doellijn wegwerken. In de 49-ste minuut viel dan letterlijk uit de lucht de gelijkmaker. Een korte corner van Dylan Vrijman werd door Vrijman voorgegeven en bij de tweede paal stond Cerezo Fung-A-Wing volledig vrij en kopte perfect binnen: 1-1. Daarna bleef Slikkerveer hard werken en kreeg het ook weer nieuwe kansen. Zo leek Ronald Capelle door de keeper onreglementair gestuit bij zijn solo richting het doel, de scheidsrechter leek eerst voordeel te geven, maar toen dat het niet was mocht ODB gewoon doorgaan. In de 72-ste minuut stoom Iwan Tewelde op langs de linkerflank. Zijn voorzet, of was het toch een schot, kon bij de eerste paal maar net tot corner getikt worden door Van der Beek. Twee minuten later werd een aanval over meerdere schijven afgerond door Mitchell van Esveld op doel, maar helaas ging het schot net over. In de 79-ste minuut was het wel raak voor Slikkerveer. Dylan Vrijman was door het centrum goed diep gestuurd door Ronald Capelle en met een listig passje door de benen van Van der Beek hobbelde de bal over de doellijn binnen: 1-2. Vier minuten later was het weer raak. Ronald Capelle bouwde de aanval op over de rechterflank en legde terug op Bas Mulder, die van de rand van zestien hard uithaalde. Wederom door de benen van goalie Van der Beek verdween de bal in de touwen: 1-3. In de slotfase probeerde ODB verwoed op de aanval te spelen en dat gaf Slikkerveer nog meer kansen. Zo schoot invaller Destin Makiesse nog net voorlangs en werd een zekere treffer van Bas Mulder op aangeven van Ronald Capelle onterecht vanwege buitenspel afgekeurd. Al met al toonde Slikkerveer in de tweede helft enorme veerkracht en bleef het 1-3. Hierdoor pakte Slikkerveer de drie punten mee naar huis en klimt het op de ranglijst over ODB heen naar de derde plaats. Komende zondag 8 december wordt om 14.00 uur op het eigen sportpark Het Reijerpark de laatste thuiswedstrijd gespeeld dit jaar tegen HOV/DJSCR.

Opstelling: Tom Mulder, Iwan Tewelde, Mitchell van Esveld, Boy van Reede, Cerezo Fung-A-Wing, Jesse Ringlever, Kevin Medina, Bas Mulder, Dylan Vrijman (84 – Destin Makiesse), Ronald Capelle en Chevillio Halden (71 – Ernst Both).