Sport

Slikkerveer VE2 in bekerfinale net naast de titel

Afgelopen zaterdag 2 juni speelde Slikkerveer VE2 de finale van de beker tegen FC ‘s-Gravenzande VE1. Het duel werd gespeeld op het terrein bij RCL in Leiderdorp.

De ploeg was met de bus al vroeg vertrokken vanaf het Sliknest om op tijd aanwezig te zijn. In de openingsfase van het duel werd al meteen duidelijk dat FC ‘s-Gravenzande niet voor niets met ruime cijfers in hun competitie ongeslagen kampioen waren geworden. Desondanks bleef Slikkerveer het duel goed volgen. De ruststand werd dan ook bereikt met 0-0.


Na de thee bleef het lang 0-0, maar een kwartier voor tijd viel een treffer uit een scrimmage na een corner. De bal kon niet goed worden weggewerkt en bleef in de zestien hangen. Eerst kon een schot nog wel geblokkeerd worden, maar in tweede instantie verdween de bal in de touwen: 1-0. Slikkerveer probeerde daarna uit alle macht om toch nog de gelijkmaker aan te tekenen. Het kreeg kansen, maar die werden niet verzilverd. In de blessuretijd kreeg FC ‘s-Gravenzande ook nog een penalty na aangeschoten hands. Het extraatje werd benut, waardoor het uiteindelijk 2-0 werd.


Jammer voor de mannen van Slikkerveer VE2, dat strijdend ten onder is gegaan, maar kan terugkijken op een geweldig seizoen, waarin het in de competitie al de tweede plaatst bereikte en nu dus in de beker ook de tweede plaats behaalde. Aanvoerder Hasan Aytemur mocht van de KNVB de fraaie beker in ontvangst nemen.