Sport

Slikkerveer verliest Jubileumwedstrijd tegen Excelsior met 2-10

Op zaterdag 2 juli speelde Slikkerveer de twee jaar uitgestelde Jubileumwedstrijd tegen de kersverse eredivisieclub Excelsior Rotterdam. Met bijna 2000 bezoekers langs de lijn kon onder een fijne zomerzon worden genoten van een geweldige sfeer met een aantrekkelijke wedstrijd met veel treffers.

Meteen al in de openingsfase probeerde Excelsior de openingstreffer door te drukken, maar de defensie hield goed stand, al had het daarbij ook het geluk, dat Brent Vughts de lat kraakte. In de negende minuut leek de wedstrijd zowaar te kantelen. Een prima pass van achteruit op Bas Mulder werd subliem over de keeper in de touwen gejaagd, waardoor Slikkerveer op een 1-0 voorsprong kwam. Daarna was het toch weer Excelsior dat het initiatief in handen nam en steeds dichter bij het doel van Patrick Werkhoven kon komen. In de 21-ste minuut kwam de gelijkmaker dan toch tot stand. Raphael Eyongo werd in de zestien bereikt en met een listig hakje liet hij de bal in het doel verdwijnen: 1-1. Zes minuten later kwam Excelsior op een 1-2 voorsprong door een treffer van Brent Vughts met een afstandsschot. Daarna kwam Slikkerveer bijna nog weer terug in de wedstrijd, want na goed voorbereidend werk van Damion Janssen schoot Chevillio Halden in het lege doel, maar hij werd buitenspel gegeven. Ook Cerezo Fung-A-Wing werd nog een keer goed diep gestuurd en won het duel om de bal, maar zijn schot werd goed gepakt door de keeper van Excelsior. Op slag van rust vergrootte Raphael Eyongo de voorsprong met een schot in de verre hoek, waar de bal via de paal in het doel ging: 1-3. De laatste kans was voor Slikkerveer, maar het schot van Damion Janssen werd goed gepakt.

In de tweede helft had Excelsior flink gewisseld. Met name Kenzo Goudmijn bleek een plaag voor de Slikkerveerse defensie. In de 52-ste minuut maakte Goudmijn zijn eerste treffer van de middag met een droog en hard schot in het dak van het doel: 1-4. Twee minuten later werd het 1-5 door Couhaib Driouech, die van net buiten de zestien binnen wist te schieten. Slikkerveer kreeg tussendoor ook nog wel eens een kansje. Zo schoot Chevillio Halden op aangeven van Aaron Plaizier net naast. In de 62-ste minuut was het toch weer Excelsior dat raak wist te schieten. Kenzo Goudmijn stoomde door het centrum op en maakte de 1-6. Een minuut later was het Slikkerveer dat weer met een zeer fraai opgezette album het net wist te vinden. Sem Seifi was het eindstand en hij schoot heerlijk hard en hoog binnen: 2-6. Couhaib Driouech schoot daarna een penalty tegen de paal na een overtreding van Ryan van Dongen in de zestien. In het laatste kwartier vloeiden de krachten bij Slikkerveer langzamerhand steeds verder weg. In de 77-ste minuut maakte Nathan Tjoe-A-On de 2-7, Kenzo Goudmijn de 2-8 en 2-9 en was het Raphael Eyongo die de eindstand bepaalde op 2-10. Direct na de wedstrijd werd afscheid genomen van de stoppende spelers Nick Geluk en Stefan Bode, die het laatste kwartier nog waren ingebracht.

Opstelling Slikkerveer: Patrick Werkhoven, Iwan Tewelde, Boy van Reede, Ryan van Dongen, Valerio Vers, Ronald Capelle, Jesse Ringlever, Damion Janssen, Bas Mulder, Cerezo Fung-A-Wing en Chevillio Halden. Wissels: Steven de la Rambelje, Aaron Plaizier, Sem Seifi, Stefan Bode, Nick Geluk, Kevin Verbeek en Mitchel Drogt.

Opstelling Excelsior Rotterdam: Luuk Admiraal, Modeste Duku, Michael Chacon, Jaimy Buter, Abdallah Aberkane, Brent Vughts, Jurrian van Eerden, Julian Baas, Serano Seymor, Raphael Eyongo en Pascal Kuiper. Wissels: Siebe Horemans, Redouan el Yaakoubi, Joshua Eijgenraam, Kenzo Goudmijn, Couhaib Driouech, Sven Nieuwpoort, Nathan Tjoe-A-On en Luca Plogmann.

Foto’s: Roelie ’t Jong