Slikkerveer verliest met 2-1 bij Sporting Leiden

Op zondag 24 maart 2019 speelde Slikkerveer uit bij Sporting Leiden op een hard en hobbelig veld met stevige zijwind. Een belangrijk duel, omdat de winnaar mee blijft doen in de bovenste regionen van de ranglijst.

In de openingsfase was de eerste kans voor de thuisploeg. In de derde minuut moest Patrick Werkhoven redding brengen op een schot in de korte hoek, maar hij deed dat prima. Twee minuten later was ook Boy van Reede dichtbij een treffer voor Slikkerveer, maar de uitkomende keeper Van Wanrooij was net een fractie eerder bij de bal. Daarna bleef het spel zich vooral afspelen op het middenveld, met af en toe een schot op doel. In de elfde minuut moest Patrick Werkhoven nog een keer een bal in de hoek naast tikken en Rene Beute probeerde tevergeefs de keeper te verschalken met een afstandsschot over hem heen. Daarna kreeg Sporting nog een paar kansjes die naast werden geschoten, voor dat Slikkerveer er in de slotfase van de eerste helft nog een offensief uitgooide. In de 42-ste minuut kopte Cerezo Fung-A-Wing een voorzet van Iwan Tewelde maar net over. Een minuut later kwam de voorzet van Rene Beute en kopte Cerezo Fung-A-Wing wederom net over. Het bleef zodoende 0-0 bij de rust.

In de tweede helft kwam Slikkerveer niet goed uit de startblokken. In de eerste minuut werd een ingooi vanaf de rechterflank van Sporting voor het doel uit de draai hard en hoog ingeschoten door Trogillio Pinas: 1-0. Daarna probeerde Slikkerveer er het voetballend door heen te komen, maar dat lukte gewoonweg niet. Telkens als Sporting er een voetje tussenkreeg of de bal te hard richting doelman Van Wanrooij werd gespeeld volgde een lange bal naar voren. In de 58-ste minuut leek Mike Filippo voor Sporting op weg naar een treffer, maar zijn lobje stuitte via de lat terug het veld in. Rene Beute schoot daarna nog een vrije trap net over de lat. In de 64-ste minuut was het wel raak voor de thuisploeg. Een verre uittrap van doelman van Wanrooij werd in de voorhoede verlengd en de snelle Mike Filippo mistte dit keer oog in oog met Patrick Werkhoven niet: 2-0.

Daarna moest trainer André Stafleu wel ingrijpen en bracht met de wissels Jeroen Capelle, Chevillio Halden en Dijmon Tewelde een fikse aanvallende impuls. Ook laatste man Steven de la Rambelje mengde zich ook in de voorhoede. Een eerste kans was er voor Jeroen Capelle, die een voorzet van Iwan Tewelde over het doel kopte. Aan de andere kant bleef Sporting ook gevaarlijk met de lange uittrappen van keeper Van Wanrooij. In de 73-ste minuut ging Yazici uit zo’n aanval de zestien in en de minimale aanraking met verdediger Boy van Reede werd meteen gehonoreerd door scheidsrechter Hulters met een penalty. Met een geweldig duik in de hoek pakte Patrick Werkhoven de penalty van Yazici uitstekend. Daarna bleef Slikkerveer op zoek gaan naar de aansluitingstreffer. Een schot van Nick Geluk was eerst nog wat te zacht.  Een schot in de 84-ste minuut van Chevillio Halden was wel hard en zuiver genoeg in de linker kruising en bracht Slikkerveer terug op 2-1. Helaas was daarna de tijd te kort om de nog gelijkmaker nog op het scorebord te krijgen. Echt uitgespeelde kansen kwamen er namelijk niet meer. Door deze nederlaag zakt Slikkerveer op de ranglijst naar de negende plaats. Op zondag 31 maart wacht op het eigen Reijerpark het duel tegen sv DIOS.

Opstelling: Patrick Werkhoven, Iwan Tewelde, Boy van Reede, Steven de la Rambelje, Nick Geluk, Damion Janssen (70 – Chevillio Halden), Jesse Ringlever (76 – Dijmon Tewelde), Rene Beute (63 – Jeroen Capelle), Ronald Capelle, Cerezo Fung-A-Wing en Dylan Vrijman.