Slikkerveer verliest met 3-1 bij Spirit

Op zaterdag 15 april 2023 speelde Slikkerveer uit bij Spirit in Ouderkerk aan den IJssel een moeizame wedstrijd. De tegenstander bezet namelijk de tweede plaats op de ranglijst.

In de openingsfase van de wedstrijd stond Stefan Bode meteen goed op scherp, want in de eerste minuut pakte hij een afstandsschot van Van Vliet knap. De eerste kans voor Slikkerveer kwam in de achtste minuut al. Een afstandsschot van Valerio Vers ging maar net over de lat. Een goede kans volgde in de 26ste minuut voor Robert Kosten na een prima pass van Bas Mulder. Zijn schot ging helaas naast. Precies na een half uur spelen mocht Spirit een vrije trap nemen vanaf zo’n 25 meter. Niels de Vries schoot de bal in de verre hoek. Stefan Bode zat er nog wel bij met een hand, maar dat was niet genoeg om de openingstreffer te voorkomen: 1-0. Dat bleef ook de ruststand, want kansen werden er niet meer genoteerd voor beide doelen.

In de tweede helft kreeg Spirit in het begin een tweetal kleine kansen, die niet werden benut. Bij een volgende aanval blesseerde Cerezo Fung-A-Wing zich tegen de boarding, waardoor Slikkerveer even met 10 man speelde. Met het invallen van Steven de la Rambelje was Slikkerveer daarna weer compleet, maar moest het in de 65ste minuut toch toezien hoe Lukas Bos een voorzet vanaf de rechterflank eenvoudig in de verre hoek binnen tikken: 2-0. Twee minuten later was de wedstrijd gespeeld toen Tim de Vaal hard en hoog binnenschoot in het centrum van de aanval: 3-0. Een kwartier voor tijd redde Boy van Reede nog wel de eer voor Slikkerveer. Uit een mooie aanval via Bas Mulder en Robert Kosten kopte Boy van Reede van dichtbij de 3-1 binnen. In het restant van het duel werden geen schoten tussen de palen meer genoteerd voor beide doelen, waardoor de eindstand op 3-1 bleef staan. Van beide kanten geen beste wedstrijd, waarbij de thuisclub wel verdiend de winst pakte.

Komende zaterdag is Slikkerveer vrij. Op zaterdag 29 april speelt Slikkerveer om 15.00 uur haar volgende duel in Zwijndrecht tegen Pelikaan.

Opstelling: Stefan Bode, Ronald Capelle (66 – Boy van Reede), John van Vught (82 – Chevillio Halden), Cerezo Fung-A-Wing (63 – Steven de la Rambelje), Romain van Bruggen, Sem Seifi, Jesse Ringlever, Valerio Vers, Robert Kosten (82 – Aaron Plaizier), Bas Mulder en Dustin van Die (66 – Damion Janssen).

Foto’s: Roelie ’t Jong