Sport

Slikkerveer verliest met 3-4 van ‘s-Gravendeel

Met Stefan Bode op de goal en Cerezo Fung-A-Wing geblesseerd langs de kant begon Slikkerveer dinsdag 5 maart 2019 aan de wedstrijd tegen ‘s-Gravendeel voor de Corso Cup (Voetbal Rijnmond Cup).

De eerste beste kans was in de derde minuut voor onze gasten, die Stefan goed naar de zijkant bokste. In de zesde minuut kwam Nick Geluk in balbezit, die een lange pass gaf op Ronald Capelle die op zijn beurt meteen de 1-0 maakte. Kleine kansjes volgden voor onze bezoekers, wat resulteerde in de 1-1 in de 19e minuut. Op de zestienmeter kregen zij een vrije trap die Stefan wel pakte maar door onoplettendheid kwam dan toch de 1-1. Nog geen twee minuten later werd onverwacht balverlies geleden op het middenveld, waardoor iedereen uit positie was. Meteen was de 1-2 een feit. In de 26e minuut volgde een grote kans voor Ronald Capelle, maar deze schoot hij over. Net rond het half uur kwam dan toch de 2-2. Een voorzet van de zijkant van René Beute kwam precies op het hoofd van Cas, die binnenkopte. In de 35-ste minuut kregen onze gasten een corner, waarbij niemand van Slikkerveer oplette en de 2-3 was een feit. Onze jongens wilden niet met een achterstand de rust in gaan. Met kansen voor René Beute die een teen tekort kwam en Ronald alleen voor de keeper werd helaas wel de rust bereikt met een 2-3 achterstand.

Na de thee was het qua kansen stukken minder als voor de rust. Het werd wel 3-3 in de 50-ste minuut, waarbij een verdediger van ‘s-Gravendeel de bal in zijn eigen goal gleed. In de 58e minuut volgde de eerste wissel. Jesse Ringelever werd vervangen door Danny Rijnberk. De gasten kregen meer balbezit maar geen kansen. In de 62-ste minuut volgde de tweede wissel. René Beute ging naar de kant ten faveure van Steven de la Rambelje. Het spel was minder dan de 1ste helft voor beide teams en leverde amper kansen op. In de 75-ste minuut kwam Jair Umarella de moegestreden Ronald Capelle aflossen. Jair Umarella gaf de bal op Chevillio Halden maar deze kopte over. In de 80-ste minuut volgde dan toch een goal, maar deze was wel voor onze gasten: 3-4. Zij kregen nog 2 kleine kansjes via de counter. Na 90 minuten floot de uitstekende scheidsrechter af in deze sportieve wedstrijd, waarin Slikkerveer verloor met 3-4.

Opstelling: Stefan Bode, Iwan Tewelde, Boy van Reede, Cas Leenders, Nick Geluk, Jesse Ringelever, René Beute, Damion Janssen, Chevillio Halden, Dylan Vrijman en Ronald Capelle.