Slikkerveer verliest van koploper Full Speed

In de eerste competitiewedstrijd na de winterstop stond Slikkerveer meteen tegenover koploper Full Speed uit Delft.

Meteen al in de openingsfase probeerde de ploeg van trainer André Stafleu druk te zetten op de defensie van de bezoekers. Dat leverde al snel een eerste kans op, maar de kopbal uit een corner was een makkelijke prooi voor doelman Pul. In de vierde minuut volgde de eerste kans voor Full Speed, maar de bal Van Vliet ging hard naast. Daarna bleef Slikkerveer geduldig de aanval zoeken en leverde dat ook kansen op. In de zesde minuut zette Bas Mulder goed voor vanaf de achterlijn naar Dylan Vrijman, die voorbij de tweede paal stond, maar zijn schot ging naast. Weer een paar minuten later verlegde Nick Geluk het spel van de linkerflank naar de rechterkant naar Ronald Capelle, die daarna Dylan Vrijman een schotkans bood, maar nu ging de bal net over. Weer twee minuten later schoot Dylan Vrijman weer op doel, dit keer naast. In de 18-e minuut redde Tom Mulder bekwaam op een inzet van Van den Bergh. In de twintigste minuut gooide Nick Geluk snel in op de vrijstaande Dylan Vrijman, die naast schoot. Daarna volgde een ruim kwartier waarin beide teams geen kansen wisten te creëren en speelde het spel zich voornamelijk af op het middenveld. In de 36-ste minuut veroverde Slikkerveer de bal rond de middenlijn en bedacht Ronald Capelle zich niet. Met een hard trap schoot hij de bal over de iets te ver voor zijn doel staande doelman Pul, maar helaas voor Slikkerveer ging de bal rakelings over de lat. In de slotfase van de eerste helft schoot Bas Mulder nog een keer in de korte hoek, maar doelman Pul redde met zijn voeten. Zodoende werd het 0-0 met de rust.

In de tweede helft probeerde Slikkerveer meteen iets te forceren. Een knappe kopbal van Bas Mulder uit een prima voorzet van Ronald Capelle kon maar net met een reflex door Pul op de doellijn gekeerd worden. Na precies een uur spelen moest Iwan Tewelde geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Mitchell van Esveld. In de 67-ste minuut werd Ronald Capelle goed aangespeeld op de rand van de zestien, maar ging zijn schot maar net over. Slikkerveer dacht in deze periode weer volop op de aanval te kunnen spelen, maar kwamen bedrogen uit toen een minuut later werd geprofiteerd van balverlies op het middenveld. Een snelle pass van achteruit naar voren leverde een grote kans op voor Tim Zeller, die eerste bal over de uit zijn doel komende Tom Mulder heen lobde. Boy van Reede leek op de doellijn nog redding te brengen, maar de rebound kopte Zeller in de verre hoek binnen: 0-1. Trainer André Stafleu bracht met Robert Kosten meteen een extra spits erin, die in de 74-ste minuut de gelijkmaker op zijn schoen had. Een goede actie net voor de achterlijn van Ruben Silva Lopez werd door Robert Kosten ingeschoten, maar via een verdediger en de keeper Pul ging de bal niet over de doellijn. In de 79-ste minuut kroop Slikkerveer nog door het oog van de naald, toen Dijksman zijn afstandsschot nog net aangeraakt zag door Tom Mulder en de bal via de lat weer terug het veld in spatte. Ondanks het alles of niks van Slikkerveer, want ook laatste man Cerezo Fung-A-Wing werd naar voren gedirigeerd, werd het uiteindelijk niks. In de 83-ste minuut kopte Donny van Ooijen een voorzet binnen: 0-2. Daarmee was de tijd te kort en lukte er in de slotfase in aanvallend opzicht niet veel meer. Het bleef bij de 0-2, waardoor Slikkerveer de achterstand op de ranglijst ziet oplopen naar zes punten. Komende zondag wacht een uitwedstrijd tegen sv Charlois, dat de koppositie deelt met Full Speed.

Opstelling: Tom Mulder, Iwan Tewelde (60 – Mitchell van Esveld), Boy van Reede, Cerezo Fung-A-Wing, Nick Geluk (73 – Robert Kosten), Jesse Ringlever, Kevin Medina, Bas Mulder, Dylan Vrijman, Ruben Silva Lopez en Ronald Capelle.