Sport

Slikkerveer verslaat storm Dennis en Taurus met 3-0

De wedstrijd op het sportpark het Reijerpark startte zondag 16 februari 2020 iets later vanwege de storm Dennis, die ervoor had gezorgd, dat de doelnetten op enkele plaatsen kapot waren gegaan. Ook moest trainer André Stafleu met enkele wisselspelers eerst aan de slag om de bladeren en takjes naast het veld op te ruimen alvorens er daadwerkelijk gevoetbald kon worden.

In de openingsfase tegen de TU Delft studenten van Taurus was bij beide ploegen een fase van aftasten en balgevoel krijgen bij de felle wind, die dwars over het veld stond. Pas in de elfde minuut kreeg Slikkerveer een eerste kans. Een diepe pass op Ruben Silva Lopez werd net iets eerder opgepakt door de uitkomende keeper De Jong, dan dat Ruben al meteen gevaarlijk kon worden. Een minuut later was het wel raak. Mitchell van Esveld onderschepte een bal op de middenlijn, omspeelde een tegenstander en stoomde meteen langs zijn tegenstander recht op het doel af. Met een bekeken schot langs de keeper in de verre hoek zette Mitchell Slikkerveer op voorsprong: 1-0. Daarna volgden meer kansen voor Slikkerveer. Cerezo Fung-A-Wing zag zijn kopbal uit een corner pas in tweede instantie gepakt worden door keeper De Jong. Pas in de 20-ste minuut kreeg ook Taurus haar eerst kansje, namelijk een corner, maar Tom Mulder stompte de voorzet hard weg. Een minuut later leek Dylan Vrijman te gaan scoren, maar nadat hij de keeper al omspeeld had schoot hij naast. Na een half uur spelen leek een dieptepass van Cerezo Fung-A-Wing gepromoveerd te worden tot doelpunt, nadat Ronald Capelle en doelman De Jong de bal niet raakten. Helaas bleek nog een verdediger de bal voor de doellijn weg te kunnen werken. Daarna volgden nog kansen voor Boy van Reede met een kopbal op het dak van het doel en Ronald Capelle die hard laag in schoot, maar De Jong de bal naast zag tikken. Drie minuten voor de rust was het wel raak na een vloeiende aanval over meerdere schijven. Via Mitchell van Esveld, Ruben Silva Lopez en Dylan Vrijman kwam de bal terecht bij de vrijstaande Bas Mulder. Hij bedacht zich niet en schoot beheerst binnen: 2-0. Dat werd ook de ruststand.

Na de thee ging Slikkerveer op dezelfde voet verder met het creëren van kansen.  De eerste kans was voor Ruben Silva Lopez, die goed in stelling werd gebracht door Bas Mulder, maar zijn schot ging over. Uit een corner naar de rand van de zestien schoot Jesse Ringlever hard op doel, maar doelman De Jong bracht redding. Aan de andere kant moest Tom Mulder ook goed opletten, dat afstandsschoten niet gevaarlijk werden. Precies na een uur spelen was er een scrimmage situatie voor het doel van Taurus. Een verdediger probeerde redding te brengen toen Dylan Vrijman aan de bal was, maar met een veels te hoog en gestrekt been, waarna scheidsrechter Straver de bal gedecideerd op de penaltystip legde. Dit buitenkansje benutte Ruben Silva Lopez zorgvuldig: 3-0. Daarna had Slikkerveer nog legio kansen om de score grote te maken. Een voorzet van Nick Geluk werd gedragen door de wind een schot op doel, maar doelman De Jong tikte de bal net onder de lat vandaan. Dylan Vrijman schoot daarna hard op doel, maar weer stond De Jong in de weg. Ronald Capelle werd daarna in stelling gebracht, maar hij schoot over. Bas Mulder zag zijn schot gekeerd door de doelman van Taurus. Twee minuten voor tijd moest Tom Mulder ook nog in actie komen op een afstandsschot maar hij deed dat secuur en hield daarmee ‘de nul’, want het bleef 3-0. Een verdiende overwinning van Slikkerveer, dat pas weer op zondag 1 maart de volgende competitiewedstrijd speelt in Delft tegen SEP.

Opstelling: Tom Mulder, Mitchell van Esveld, Boy van Reede, Cerezo Fung-A-Wing, Nick Geluk, Jesse Ringlever (82 – Destin Makiesse), Kevin Medina, Dylan Vrijman (68 – Ernst Both), Bas Mulder, Ronald Capelle (82 – Robert Kosten) en Ruben Silva Lopez.