Sport

Slikkerveer verspeelt punten in Schiedam

Doordat hoofdtrainer André Stafleu om persoonlijke redenen afwezig was trad Slikkerveer tegen Kethel Spaland in Schiedam aan onder leiding van de assistent-trainers Martin de Koning en Kevin Birahy.

De opstelling kende een aantal wijzigingen. Zo waren, de van blessures teruggekeerden Cerezo Fung-A-Wing en Ronald Capelle terug te vinden in het basiselftal. Slikkerveer pakte direct de leiding op sportpark Willem-Alexander. Dit resulteerde in een vroege treffer in de achtste minuut. Een strakke corner van Ruben Silva Lopez werd bij de eerste paal onberispelijk ingekopt door Cerezo Fung-A-Wing: 0-1. Na de goal bleef Slikkerveer veel in balbezit en domineerde het spel. Door geduldig de bal heen en weer te laten gaan loerde de ploeg op een gaatje in de defensie van Kethel Spaland. De Schiedammers hielden de stellingen goed gesloten en loerde op hun beurt op de counter. Op het moment dat Slikkerveer het veldoverwicht wilde verzilveren met een extra goal sloeg de thuisploeg toe. Nadat Ruben Silva Lopez een terugspeelbal in zijn voeten gespeeld kreeg dribbelde hij op het vijandige doel af. Onbaatzuchtig legde hij de bal breed op Bas Mulder, maar die zag zijn schot geblokt worden door een verdediger. De lange kick en rush bal die daaruit volgde werd niet goed ingeschat door de defensie van Slikkerveer. Glenn van Troost kon hiervan profiteren en lobte de bal binnen: 1-1. Het vervolg van de eerste helft was meer strijd dan voetbal. Dit kenmerkte zich doordat het spel veel stil lag en scheidsrechter Mulder, die later in de wedstrijd een hoofdrol opeiste, een aantal kaarten gaf. Na een akkefietje kreeg Boy van Reede zelfs een rode kaart, maar de arbiter erkende zijn fout en turnde deze kaart toch om in een gele kaart. Voor rust kreeg Slikkerveer toch nog een tik te verwerken. Na een hard duel moest Ruben Silva Lopez het veld geblesseerd verlaten. Hij werd vervangen door Chevillio Halden.

Slikkerveer kwam niet heel lekker uit de kleedkamer. Binnen drie minuten profiteerde Glenn van Troost van Kethel Spaland andermaal van een fout in de defensie. Hij zette de thuisploeg, met een hard schot in de rechterbovenhoek, op voorsprong: 2-1. Slikkerveer knokte zich terug in de wedstrijd. De ploeg leverde strijd en moest zorgen dat het uit het vechtvoetbal bleef wat de thuisploeg graag wilde spelen. Gelukkig lukte dit ook. Een fraaie steekbal van Bas Mulder op Robert Kosten werd in de 62-ste minuut subliem afgerond: 2-2. Het was wachten tot het geduld van Slikkerveer verder beloond werd. Tien minuten voor tijd leek het toch zo te zijn. Robert Kosten leverde de bal in bij Ronald Capelle. De buitenspeler begon aan zijn welbekende slalom, keek nog eens goed en bedacht zich geen moment. Een hard schot van buiten de zestienmeter verdween in de winkelhaak: 2-3. Slikkerveer leek op weg naar de eindzege. Twee zeer discutabele beslissingen van leidsman Mulder in nog geen twintig seconden tijd deden Slikkerveer toch de das om. Nadat de opgekomen rechtsback de bal over de achterlijn gleed, gaf de scheidsrechter toch een corner. Doordat de spits van Kethel Spaland een forse duw uitdeelde aan Boy van Reede kwam hij vrij en kon hij eenvoudig binnenkoppen. De scheidsrechter vond het niks en keurde het doelpunt goed: 3-3.

Al met al een duur puntverlies. Door het gelijke spel zakt Slikkerveer naar de derde plaats. Een verliespartij voor koploper Full Speed zorgt dat het gat met de nummer 1 verkleind is naar drie punten. Volgende week speelt Slikkerveer wederom een uitwedstrijd. De ploeg gaat dan om 14.30 uur op bezoek bij REMO in Den Haag.

Opstelling: Tom Mulder, Iwan Tewelde, Boy van Reede, Cerezo Fung-A-WIng, Nick Geluk, Jesse Ringlever, Kevin Medina, Bas Mulder, Ruben Silva Lopez (35 – Chevillio Halden), Robert Kosten en Ronald Capelle.

Foto’s Roelie ’t Jong