Slikkerveer waait met 5-1 onderuit bij Binnenmaas

Op zaterdag 25 maart 2023 speelde Slikkerveer een moeilijke uitwedstrijd tegen Fc Binnenmaas. De sterke wind zorgde ervoor dat gewoon voetballen bijna niet mogelijk was.

Meteen al in de openingsfase was het de thuisploeg die met tegenwind op voorsprong kwam. Stijn Remmers schoot in de zesde minuut van buiten de zestien hard binnen: 1-0. Twee minuten later had Slikkerveer op gelijke hoogte moeten komen. Een prima pass van Cerezo Fung-A-Wing op Bas Mulder werd goed op waarde geschat, maar oog in oog met doelman Botterhuis schoot Bas Mulder naast. In de 19e minuut zorgde een scrimmage voor het doel van Slikkerveer in een ongelukkig eigen doelpunt van Jesse Ringlever: 2-0. Vier minuten later had Binnenmaas al een derde treffer kunnen maken van Leggedoor schoot voorlangs. Daarna kreeg Slikkerveer wat meer grip op het duel en dat leverde meerdere kansen op. In de 25ste minuut schoot Ronald Capelle in het zijnet. Drie minuten later schoot Jesse Ringlever net over. Sander Hazebroek werd daarna goed diep gestuurd in het centrum. Het lobje over de uitkomende doelman was goed, maar een verdediger kon de bal voor de doellijn nog wegwerken. Uit de corner die volgde kreeg Bas Mulder nog een goede kans, maar Botterhuis was attent. In de 38ste minuut gaf Cerezo Fung-A-Wing een prima voorzet op Sander Hazebroek, maar hij raakte de bal niet goed, zodat de goalie de bal kon pakken. Het slotakkoord van de eerste helft was wel voor Slikkerveer. Vijf minuten voor rust schoot Robert Kosten een vrije trap van 25 meter in de linker bovenhoek: 2-1. De aansluiting was gemaakt en met goede moed werd de rust bereikt.

Na de thee kreeg Slikkerveer de bal niet meer goed bij de aanvallers. De stevige wind zorgde er voor dat er telkens onderweg iets fout ging. Van der Laan schoot van veraf op de lat van het doel van Patrick Werkhoven. Daarna volgde er meerdere kansen voor Binnenmaas, die telkens voorlangs gingen. In de 64ste minuut was het Daan Leggedoor, die net binnen de zestien in de verre hoek wist te schieten: 3-1. Vijf minuten later maakte Junior van Esch de 4-1 uit een niet te missen rebound voor een leeg doel. Dat het in de 76ste minuut zelfs nog 5-1 werd door een schot vanaf 30 meter van Janncik v.d. Laan was voor de statistieken het slotakkoord. Slikkerveer had na rust bijna geen enkele kans kunnen afdwingen, zodat de nederlaag terecht was.

Komende zaterdag 1 april wacht om 15.00 uur een thuiswedstrijd tegen VVGZ op het eigen sportpark Het Reijerpark. Opstelling: Patrick Werkhoven, Boy van Reede (25 – Steven de la Rambelje), Ryan van Dongen, Cerezo Fung-A-Wing, Romain van Bruggen, Valerio Vers (66 – Dustin van Die), Ronald Capelle, Jesse Ringlever (73 – Aaron Plaizier), Robert Kosten, Bas Mulder, Sander Hazebroek (46 – Mitchell Drogt).

Foto’s: Roelie ’t Jong