Sport

Slikkerveer wint bij HWD ruim met 1-5

In de regen werd op zondag 29 september 2019 aangetreden in Rotterdam tegen HWD.

Meteen al in de eerste minuut creëerde Chevillio Halden de eerste kans van de wedstrijd met een hard schot, dat maar net naast ging. De eerste kans voor HWD was eigenlijk een foutje in de defensie van Slikkerveer zelf. Een tikkie terug van Steven de la Rambelje op keeper Tom Mulder ging bijna binnen de eigen palen naar binnen, maar gelukkig ging de bal maar net naast. Daarna bleef Slikkerveer wel doorgaan met aanvallen, maar miste het de finesse om door te dringen in de zestien. Een schot van Chevillio Halden in de 19e minuut ging naast. Pas in de 20-ste minuut werd er voor het eerst door HWD op het doel van Tom Mulder geschoten, maar de snelle lage bal pakte hij beheerst. In de 28-ste minuut was hij echter kansloos op een inzet van HWD. Waar Slikkerveer dacht aan een overtreding op Boy van Reede, die in een luchtduel onderuit werd gelopen, waarna de bal terechtkwam bij een speler van HWD. Die stelde op zijn beurt Hanin Azaroiali in staat stelde om van dichtbij binnen te schieten: 1-0.

Slikkerveer probeerde voor rust de achterstand ongedaan te maken. In de 35-ste minuut schoot Ronald Capelle hard en hoog in de korte hoek, maar de HWD-goalie tikte de bal corner. Ook een krullen schot van Jesse Ringlever werd knap uit de hoek getikt, waardoor het leek alsof Slikkerveer met een achterstand naar de thee zou gaan. Echter in de blessuretijd van de eerste helft was het Ruben Silva Lopez die op het juiste moment opdook tussen een verdediger en de keeper, waarna Ruben omver werd gewerkt. Scheidsrechter Laros legde de bal gedecideerd op de penaltystip, waarna Ruben Silva Lopez de stand in evenwicht bracht: 1-1.

In de tweede helft verving Ernst Both in de aanval Chevillio Halden. Meteen kreeg Ernst Both een kans om tot scoren te komen, maar de bal verdween in de handen van de keeper. Een minuutje later schoot Ruben Silva Lopez over het doel. Dat geef meteen aan, dat Slikkerveer wat meer richting het doel van HWD wilde gaan voetballen dan voor de rust. In de 52-ste minuut schoot Ronald Capelle een vrije trap vanaf de flank meteen op doel. De goalie van HWD kon de bal maar net over tikken. Uit de rebound van de corner die volgde schoot Iwan Tewelde hard en hoog op het doel, maar wist de doelman de bal wederom over de lat te tillen. In de 61-ste minuut was het wel raak. Met een slim passje van Iwan Tewelde werd Ruben Silva Lopez bereikt in de zestien, die de bal over de uitkomende keeper binnen stiftte: 1-2. Weer een minuut later zag Ernst Both zijn schot geblokkeerd worden door de keeper. In de volgende aanvalsgolf van Slikkerveer werd de bal via de arm van een speler van HWD gespeeld. Scheidsrechter Laros stond er bovenop en kon niet anders dan de bal wederom op de penaltystip te leggen. Ook nu werd het buitenkansje goed benut door Ruben Silva Lopez: 1-3.

In de 68-ste minuut was de aanval van Slikkerveer via Ronald Capelle en Ernst Both al afgeslagen, maar lette Ruben Silva Lopez goed op, ontfutselde de verdediger de bal en punterde hem ouderwets in de verre hoek binnen: 1-4. Een fraaie hattrick voor Ruben Silva Lopez zo met drie treffers op rij. Ook Bas Mulder kreeg nog een kansje, maar de doelman van HWD voorkwam dat. Drie minuten voor tijd kreeg Mohamed Bozar een tweede gele kaart en moest met rood vertrekken. Het numerieke voordeel werd in de voorlaatste minuut nog benut met een snel uitgespeelde aanval over de rechterflank door Ronald Capelle, die in het centrum Ernst Both eenvoudig in staat stelde om de eindstand te bepalen op 1-5. Al met al een verdiende overwinning van Slikkerveer, dat het vooral na rust goed uitspeelde. Komende zondag speelt Slikkerveer om 14.00 uur thuis tegen WIK uit Den Haag dat ook net als Slikkerveer zonder puntverlies is.

Opstelling: Tom Mulder, Iwan Tewelde, Boy van Reede, Steven de la Rambelje, Denno Stoffels, Jesse Ringlever, Dijmon Tewelde (60 – Kevin Medina), Bas Mulder, Chevillio Halden (46 – Ernst Both), Ruben Silva Lopez en Ronald Capelle.