Sport

Slikkerveer wint competitie-ouverture met 1-0 van Charlois

Afgelopen zondag 22 september 2019 mocht Slikkerveer starten met de competitie.

Op het eigen Sportpark Reijerpark werd aangetreden tegen sv Charlois, waar in de beker ook al tegen was gespeeld. Toen werd het aan de Rotterdamse Oldegaarde 1-1. Vandaag won Slikkerveer met 1-0, al was dat wel met een matige wedstrijd.

In de openingsfase van het duel trok Charlois meteen fel van leer, maar stond Tom Mulder goed op zijn post. Pas in de 21-ste minuut kreeg ook Slikkerveer haar eerste kans en dat was meteen een grote. Bas Mulder was goed diep gestuurd en lobte over de uitkomende Van Rosendaal heen, maar helaas ook over het doel. Daarna was het initiatief weer voor de bezoekers. Slikkerveer speelde slordig in deze periode en kon voorin de bal niet goed vasthouden om het middenveld aan te laten sluiten. Charlois kreeg voor de rust nog een drietal riante kansen, maar Tom Mulder stond steeds goed op zijn post. In de 36-ste minuut kreeg Slikkerveer weer een kansje, want zo leek het in eerste instant. Ruben Silva Lopez werd diep gestuurd en haalde de bal net voor de achterlijn bij de cornervlag goed terug naar de zestien. De pass werd eerst nog gemist door een aantal spelers, maar kwam bij de tweede paal terecht bij Bas Mulder, die de bal keurig in de verre hoek deponeerde: 1-0. Dat was tevens de ruststand.

In de tweede helft maakte invaller Mitchell van Esveld zijn debuut voor Slikkerveer als vervanger van Nick Geluk. Helaas moest hij na een half uur spelen door een blessure worden vervangen door Ernst Both. Ook nu speelde de warmte beide ploegen parten, want het tempo lag niet hoog en het aantal foute passes was legio. Toch kregen beide teams nog wel een aantal echte kansen. Twee Charlois-spelers liepen elkaar zelfs een keer een beetje in de weg bij een aanval, waarbij van de rand van de zestien hard kon worden uitgehaald. Gelukkig voor Slikkerveer verdween de bal naast de goede kant van de paal. Vijf minuten voor tijd leek Ernst Both de wedstrijd op slot te kunnen gooien, maar zijn slalom langs een aantal tegenstanders kon nog net door de laatste verdediger worden gestuit. De laatste kans van de wedstrijd was voor Charlois-aanvoerder Pols, maar hij werkte een corner voorbij de tweede paal naast. Zodoende bleef het 1-0 en pakt de ploeg van trainer Andre Stafleu meteen 3 punten. Komende zondag 29 september speelt Slikkerveer om 14.00 uur uit bij HWD in Rotterdam.

Opstelling: Tom Mulder, Iwan Tewelde, Boy van Reede, Steven de la Rambelje, Nick Geluk (46 – Mitchell van Esveld – 75 – Ernst Both), Jesse Ringlever, Destin Makiesse, Chevillio Halden, Ruben Silva Lopez, Ronald Capelle en Bas Mulder.