Slikkerveer wint eenvoudig bij HWD: 0-5

In de eerste competitiewedstrijd na de winterstop trad Slikkerveer aan bij HWD in het Rotterdamse Overschie.

Meteen al in de openingsfase zette Slikkerveer druk op de defensie van de thuisploeg. In de tweede minuut probeerde Cas Leenders de bal tot twee keer toe binnen te werken uit een corner van Cerezo Fung-A-Wing. De goalie van HWD Hafez redde evenzo twee keer op rij, waarna Cas Leenders de bal teruglegde op Jesse Ringlever, die vanaf de rand van de zestien in de andere hoek schoot, maar ook nu lag Hafez goed in de hoek om de bal naast te tikken. De volgende corner die volgde kopte Cas Leenders naast. Daarna volgden er in het eerste kwartier nog kansen voor Chevillio Halden, Ronald Capelle en Cerezo Fung-A-Wing, maar een treffer zat er nog niet in. Ook een schot van Nick Geluk ging net over.

De eerste kansen van HWD kwamen voort uit afstandsschoten, maar gingen ruim over het doel van Patrick Werkhoven. In de 22-ste minuut werd Cerezo Fung-A-Wing diep gestuurd door Damion Janssen. Tussen twee verdedigers in wist Cerezo deze er uit te lopen, maar oog in oog met de keeper redde deze weer knap. In de 28-ste minuut moest Hafez echter wel capituleren. Een perfect pass van Dylan Vrijman over de HWD-defensie heen werd in de loop meegenomen door Cerezo Fung-A-Wing, die de bal onder Hafez door kon schieten: 0-1. Drie minuten later werd een hard schot van Damion Janssen net naast getikt. In de 38-ste minuut moest Patrick Werkhoven voor het eerst in de wedstrijd ook daadwerkelijk in actie komen op een schot van Bozhar en redde bekwaam. Ook een paar minuten later redde Patrick Werkhoven prima op een inzet van Lynch. Net voor het einde van de eerste helft was de laatste kans voor Cerezo Fung-A-Wing, die goed de diepte in werd gestuurd, maar zijn schot ketste af op de schouder van goalie Hafez. Zodoende bleef het 0-1 bij de rust.

In de tweede helft kwam Slikkerveer al vrij snel op 0-2 door goed opletten van Ronald Capelle, die na een schot van Cerezo Fung-A-Wing meteen reageerde toen goalie Hafez de bal niet klem vast had. Met een hard schot in het dak van het doel benutte Ronald Capelle dit buitenkansje in de eerste minuut na rust. Vier minuten later profiteerde Cerezo Fung-A-Wing van verkeerd terugspelen. Met een op maat teruggelegde bal kon Ronald Capelle de stand naar 0-3 tillen. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk gespeeld, maar de spelers en toeschouwers kregen daarna nog een fikse regenbui te verwerken. Ondanks deze moeilijke omstandigheden bleef Slikkerveer de aanval zoeken, maar moest Patrick Werkhoven ook nog een paar keer handelend optreden.

In de 68-ste minuut leek Cerezo Fung-A-Wing uit een vrije trap van Rene Beute binnen te koppen, maar Hafez redde net op de doellijn. In de 70-ste minuut werd het wel 0-4. Op de rechterflank speelde Chevillio Halden breed op Rene Beute, die de bal meteen over de keeper in de verre hoek liet binnenvallen. Een fraaie treffer. Daarna volgden nog er nog meer kansen voor Slikkerveer, zoals voor Nick Geluk, Rene Beute en Ronald Capelle. In de 85-ste minuut werd de eindstand op het scorebord gezet. Vanuit een snelle tegenaanval werd Ronald Capelle goed in stelling gebracht, die beheerst binnen werkte: 0-5. Met nog een paar minuten te gaan floot schoot scheidsrechter Ruijl iets te vroeg af, maar gezien het slechte weer vond niemand dat erg. Komende zondag 3 februari wacht voor Slikkerveer de laatste wedstrijd in de eerste competitiehelft. Dan wordt thuis op het eigen Reijerpark aangetreden tegen ASW uit Waddinxveen.

Opstelling: Patrick Werkhoven, Iwan Tewelde, Jeroen Capelle (46 – Boy van Reede), Cas Leenders, Nick Geluk, Damion Janssen (68 – Destin Makiesse), Jesse Ringlever, Dylan Vrijman (46 – Rene Beute), Chevillio Halden, Ronald Capelle en Cerezo Fung-A-Wing.