Slikkerveer wint eerste competitieduel tegen Fc Dordrecht

Op zondag 26 september 2021 werd het eerste competitieduel gespeeld in de derde klasse B. Tegenstander was Fc Dordrecht.

In de openingsfase tasten beide ploegen elkaar op het gemak even af. Pas in de negende minuut kon de eerste kans voor Slikkerveer genoteerd worden. Een schot in de zestien van Ronald Capelle kwam tegen een arm van een speler van de bezoekers, maar de goed leidende scheidsrechter Manuel Lopes had er goed zicht op en wilde de bal niet op de stip leggen. Wat volgde was een corner, die verder niet gevaarlijk werd. Twee minuten later stoomde Chevillio Halden langs zijn tegenstander op de rechterflank en zette goed voor het doel, alleen was er geen medespeler meegelopen om de bal binnen te werken. In de 20-ste minuut was het Ronald Capelle die diep werd gestuurd op de linkerflank. Zijn schot ging maar net voorlangs het doel en dus langs de verkeerde kant van de paal. Een minuutje later was ook Fc Dordrecht gevaarlijk. Een lange hoge bal werd over Patrick Werkhoven heen gelobd, maar gelukkig voor Slikkerveer was Ryan van Dongen goed teruggekomen om de bal voor de doellijn weg te werken. Na een half uur spelen dachten de supporters van Slikkerveer te kunnen juichen. Een corner vanaf rechts werd van dichtbij hard ingekopt door Boy van Reede, maar op de doellijn stond een verdediger die een treffer voorkwam. Vijf minuten later schoot Bas Mulder hard over, na goed voorbereidend werk van Damion Janssen.

In de 39-ste minuut werd er op de middenlijn een fikse overtreding begaan door oud-Slikkerveerder Ricardo Ottevanger op Chevillio Halden. Scheidrechter Lopes stond er twee meter vandaan en was resoluut met een rode kaart voor de Ridderkerker in Dordtse dienst. In de slotfase van de eerste helft probeerde Slikkerveer het numeriek voordeel uit te nutten. Kansen kwamen er nog voor rust voor Ronald Capelle en Damion Janssen, maar een treffer volgde niet. Laatste kans voor rust was voor de bezoekers, maar Patrick Werkhoven dook op het juiste moment naar de bal.

In de tweede helft opende Slikkerveer sterk. Ronald Capelle werd goed de diepte in gestuurd en op snelheid liet hij de defensie achter zich. Oog in oog met doelman schoot hij keurig langs de uitkomende keeper in het doel: 1-0. Daarna verzuimde Slikkerveer om de score verder omhoog te tillen. Patrick Werkhoven stond er werkeloos bij na de rust. Bas Mulder en Chevillio Halden schoten hun vrije trap over het doel. Boy van Reede zag zijn kopbal, na prima aangeven van Ryan van Dongen, gestopt op de doellijn. Daarna volgden nog kansen voor Robert Kosten, Bas Mulder en Chevillio Halden, maar de bal ging er steeds net niet in. Zodoende werd de competitie-ouverture afgesloten met een 1-0 overwinning. Komende zondag speelt Slikkerveer in en tegen Dubbeldam.

Opstelling: Patrick Werkhoven, Iwan Tewelde, Boy van Reede, Ryan van Dongen, Denno Stoffels (58 – Cerezo Fung-A-Wing), Jesse Ringlever, Damion Janssen, Ronald Capelle, Bas Mulder, Chevillio Halden (78 – Sem Seifi) en Robert Kosten.

Foto’s: Roelie ’t Jong