Slikkerveer wint in ondertal met 2-1 van Strijen

Op zaterdag 4 februari 2023 speelde Slikkerveer thuis op het eigen Reijerpark tegen Strijen. Op voorhand een belangrijk duel in de staart van de tweede klasse F.

In de openingsfase van de wedstrijd probeerde Slikkerveer meteen de aanval te kiezen. Een voorzet vanaf de linkerflank van Mitchell Drogt werd maar net onderschept door keeper Roobol voordat Slikkerveer echt gevaarlijk kon worden. In de elfde minuut was de eerste aanval van Strijen meteen raak. Een pass door het centrum van de defensie werd door Kay Berghout op waarde geschat. Hij liep goed door op de diepe bal en schoot slim langs de uitkomende Patrick Werkhoven binnen: 0-1. Daarna brak een periode aan in de wedstrijd waarin beide ploegen door slordigheden geen enkele kans creëerden. In de 32ste minuut sneed Slikkerveer wel goed door de defensie van Strijen. Bij de tweede paal was het Ronald Capelle, die de bal beheerst in de verre hoek binnen schoot: 1-1. In het restant van de eerste helft kreeg Slikkerveer nog een aantal kansen om op voorsprong te komen. Een schot van Robert Kosten ging maar net naast en een vrije trap van Kosten werd goed gepakt door Roobol. Zodoende bleef het 1-1 bij de rust.

De tweede helft was nog maar net twee minuten ver of John van Vught incasseerde zijn tweede gele kaart van de wedstrijd na het vasthouden van zijn tegenstander. Scheidsrechter Smit was onverbiddelijk en gaf Van Vught de rode kaart, waardoor Slikkerveer met tien spelers verder moest. Aan de ene kant een numeriek nadeel, maar aan de andere kant zorgde het meteen voor nog veel meer strijdlust in de Slikkerveer-gelederen. In de 50ste minuut belandde een schot van Boy van Reede in het zijnet. Uit de kort genomen achterbal profiteerde Ronald Capelle optimaal door scherp te ageren op een breedtepass en oog in oog met doelman Roobol liet hij hem kansloos met een beheerst schot in de verre hoek: 2-1. Daarna moest Strijen de aanval gaan zoeken en kreeg het enkele kopkansen, die naast gingen. Ook enkele afstandsschoten waren niet moeilijk voor Patrick Werkhoven om tegen te houden. Slikkerveer kreeg meermalen kansen om via de counter de score verder uit te breiden, maar ook dat lukte niet. Zo schoot Robert Kosten een vrije trap in het zijnet en had een fraaie één-twee van Bas Mulder met Sander Hazebroek door eerstgenoemde gepromoveerd moeten worden tot een treffer, maar keeper Roobol stond in de weg. Ondanks de flinke blessuretijd hield Slikkerveer stand en behaalde het een verdiende 2-1 overwinning. Dit zorgde op de ranglijst voor een stijging van twee plaatsen, die zeer welkom is.

Komende zondag 11 februari speelt Slikkerveer om 15.00 uur in Rotterdam tegen Alexandria ’66.

Opstelling: Patrick Werkhoven, Boy van Reede, John van Vught, Cerezo Fung-A-Wing, Valerio Vers, Ronald Capelle, Aaron Plaizier (48 – Steven de la Rambelje), Jesse Ringlever (76 – Damion Janssen), Robert Kosten, Bas Mulder (76 – Chevillio Halden), Mitchell Drogt (64 – Sander Hazebroek).

Foto’s: Roelie ’t Jong