Slikkerveer wint in Steenbergen met 1-4

Op zondag 11 augustus 2019 speelde Slikkerveer haar eerste oefenduel van deze nieuwe competitie in en tegen de Brabantse derdeklasser Steenbergen.

De selectie van trainer André Stafleu kent zo aan het begin van de competitie de volgende nieuwe spelers: Tom Mulder, Bas Mulder, Ruben Silva Lopes, Kevin Miedema, Rachid Iyararri, Denno Stoffels en Destin Makiesse. Nog niet alle spelers waren vandaag inzetbaar.

In de openingsfase van het duel tegen Steenbergen nam Slikkerveer meteen het initiatief. Zo  dacht Dylan Vrijman in de vierde minuut de bal al naar de penaltystip te zien gaan na zijn schot tegen een arm van een verdediger, maar de scheidsrechter gaf niet meer dan een corner. In de dertiende minuut zag Dylan Vrijman zijn schot op doel afzwaaien. In de zestiende minuut werd ook het doel zelf belaagd. Een vrije trap werd door Ruben Silva Lopes op de lat geschoten. Pas in de negentiende minuut werd het eerste schot op het doel van Tom Mulder afgevuurd van afstand, maar hij hoefde nog niet in actie te komen, want de bal ging ver naast. In de 24-ste minuut was Steenbergen meteen wel doeltreffend uit een snelle tegenaanval over de linkerflank. Bij de eerste paal werd de voorzet slim binnen gewerkt: 1-0. Drie minuten later had Slikkerveer die achterstand al weer ongedaan gemaakt. Chevillio Halden soleerde op de rechterflank langs zijn tegenstander en de voorzet was op maat bij de tweede paal, waar Boy van Reede vrij voor het doel de bal in de touwen joeg: 1-1. Een paar minuten later kon Bas Mulder Slikkerveer op voorsprong zetten, maar de Steenbergse doelman wist knap van dichtbij te redden. Ook Ernst Both kreeg in het slot van de eerste helft nog een paar kleine kansjes. De laatste grote kans voor rust was voor Bas Mulder, die goed in stelling werd gebracht door Chevillio Halden en de bal keurig langs de goalie in doel schoot: 1-2. Dat was tevens de ruststand.

Bas Mulder in de aanval.

Met een zestal wissels startte Slikkerveer de tweede helft zeer goed. Meteen in de 46-ste minuut was het al raak toen Iwan Tewelde de bal diep gaf op Ruben Silva Lopes, die op zijn beurt de keeper in de korte hoek verschalkte: 1-3. In de 54-ste minuut versnelde Ronald Capelle langs de linkerflank en zette voor op Ronald Kosten bij de tweede paal, maar de bal ging net voorlangs. In de 59-ste minuut had een geweldige slalom van Cerezo Fung-A-Wing beloond moeten worden met een treffer, maar het laatste stapje mislukte maar net. Cerezo was van achteruit dwars door het centrum langs een drietal tegenstanders geslalomd, waarna hij de bal opzij legde voor Robert Kosten, die net naast schoot. Op doel werd Tom Mulder nog niet vaak op de proef gesteld. In de 63-ste minuut moest hij nog wel een keer in actie komen op een afstandsschot van Steenbergen. Via zijn vingertoppen ging de bal via de lat net over. Ook drie minuten later in een direct duel met zijn tegenstander was hij de sterkste. Aan de andere kant bleef Slikkerveer de aanval zoeken. In de 68-ste minuut gooide Ronald Capelle snel in op de doorgelopen Ruben Silva Lopes, die zijn tegenstander slim in de lure legde om daarna de bal af te leggen op de meegelopen Bas Mulder, die daarmee de stand op 1-4 zette. In het laatste gedeelte van de wedstrijd waren er nog een flink aantal kansen voor Robert Kosten, Bas Mulder en Ronald Capelle, maar gescoord werd er niet meer. Al met al een goede eerste oefenwedstrijd van Slikkerveer, dat zodoende met 1-4 won van de ploeg van Ridderkerkse trainer Robin Borremans.

Opstelling: Tom Mulder, Danny Rijnberk (46 – Iwan Tewelde), Boy van Reede, Cerezo Fung-A-Wing, Nick Geluk (46 – Denno Stoffels), Dijmon Tewelde (46 – Destin Makiesse), Dylan Vrijman (46 – Jeroen Capelle, 75 – Dylan Vrijman), Ruben Silva Lopes, Ernst Both (46 – Robert Kosten), Chevillio Halden (46 – Ronald Capelle) en Bas Mulder.