Slikkerveer wint met 1-4 eenvoudig bij WCR

Ondanks een groot aantal afwezigen bij de ploeg van trainer Andre Stafleu kwam Slikkerveer goed uit de startblokken in het eerste bekerduel uit bij WCR in Rhoon.

Meteen al in de eerste minuut kreeg Ronald Capelle een kans, maar zijn schot vanaf de rand van de zestien ging net naast. Twee minuten later kreeg ook de thuisclub een kansje, maar Frank Weeda kopte ver naast uit een vrije trap. Daarna tasten beide teams elkaar even af, zonder dat het gevaar opleverde.

In de tiende minuut werd Slikkerveer pas weer echt gevaarlijk. Frank Boekhout werd op de rechterflank diep gestuurd. Hij legde de bal vanaf de achterlijn keurig terug op Dyon Janssen, die zich niet bedacht en de bal in de touwen joeg: 0-1. Vijf minuten later had voorsprong al verdubbeld kunnen zijn toen Ronald Capella hard uithaalde en de bal via de onderkant van de lat wel of niet over de lijn terug stuiterde het veld in. Scheidsrechter van der Spoel oordeelde dat het geen treffer was, maar Slikkerveer bleef aanvallen. In de 21-ste minuut zette Boy van Reede een fraaie aanval op door dwars door de defensie van WCR te lopen en met een fraaie combinatie met Frank Boekhout zette hij de bal op de achterlijn voor op Dyon Janssen. Helaas kon Dyon, die vrij voor het doel stond, er net niet bij.

In het laatste kwartier van de eerste helft joeg WCR nadrukkelijker op de gelijkmaker maar Patrick Werkhoven stond goed op zijn post. Afstandsschoten of van dichtbij Werkhoven ranselde ze zijn doel uit. In de 38-ste minuut werkte Slikkerveer de bal vanuit de defensie razendsnel naar voren. Chevillio Halden bereikte Ronald Capelle in de diepte, die op zijn beurt slim de uitkomende keeper omspeelde en bal in het net liet belanden: 0-2. In het restant van de eerste helft waren er nog wel kansen over en weer, maar werd er niet meer gescoord. Ronald Capelle schoot van afstand over het doel en Patrick Werkhoven lette goed op bij de eerste paal op een schot, waarbij iedereen een voorzet verwachtte.

In de tweede helft was het meteen invaller Ackeo Liefden, die diep werd gestuurd door Ronald Capelle, maar zijn schot ging wel langs de uitkomende keeper, maar ook langs de verkeerde kant van de paal naast. In de periode die daarna volgde konden er een half uur amper kansen worden genoteerd en speelde het spel zich vooral af op het middenveld. Pas in de 80-ste minuut werd een snel genomen vrije trap door Iwan Tewelde op Ronald Capelle meteen een treffer, want met een ouderwetse punter verdween de bal in de verre hoek: 0-3. In de 89-ste minuut werd het zelfs 0-4 toen Chevillio Halden de bal voorzette op Ackeo Liefden, die zich niet bedacht en de bal laag binnenschoot. In de tweede minuut van de blessuretijd mocht WCR ook nog een eretreffer noteren uit een aanval over de rechterflank was het Jeffrey van Veen die de bal van dichtbij kon binnenwerken en de eindstand bepaalde op 1-4.

Al met al een verdiende overwinning voor Slikkerveer, dat hiermee de beker goed begint. Komende zondag wacht GSC ESDO uit Den Haag als tegenstander op het eigen Reijerpark. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Opstelling: Patrick Werkhoven, Iwan Tewelde, Boy van Reede, Kenchi Orcadio, Kiefer van der Padt (80 – Vincent van Bruggen), Rene Beute, Frank Boekhout (63 – Ricardo Ottevanger), Chevillio Halden, Jesse Ringlever, Ronald Capelle en Dyon Janssen (46 – Ackeo Liefden).