Slikkerveer wint promotiewedstrijd tegen Laakkwartier na nieuwe staking met 1-0

Eerder werd op zondag 12 juni 2022 de beslissingswedstrijd van Slikkerveer tegen het Haagse Laakkwartier voor promotie naar de tweede klasse in de eerste minuut van de blessuretijd gestaakt vanwege een dubbele breuk voor een speler van Laakkwartier. Op dinsdagavond 21 juni werd het restant van vier minuten van het duel uitgespeeld op hetzelfde terrein van Fc Binnenmaas in Maasdam. Aangezien de stand nog 0-0 was kon het voor beide teams alle kanten op.

Voor aanvang van de wedstrijd werd er flink wat vuurwerk en rook aan de Haagse kant afgestoken en moest op last van het arbitrale trio eerst nog een net in het doel gerepareerd worden. Precies op het geplande tijdstip floot scheidsrechter Jesse Verduijn voor de aftrap. Beide ploegen speelden onder spanning, want een foutje zou niet meer hersteld kunnen worden gezien de tijd. In de derde minuut van de verlenging kreeg Slikkerveer eigenlijk maar één kansje. Uit een voorzet van Ronald Capelle moest Sem Seifi met een volley uithalen. Helaas zat er een verdediger tussen, waardoor de bal naast ging. Uit de corner kon Slikkerveer niet gevaarlijk worden. Laakkwartier was met twee bijna ongrijpbare aanvallers ook nog wel gevaarlijk, maar Patrick Werkhoven hield zijn doel eenvoudig schoon. Na de vier minuten extra tijd werd gefloten voor de verlenging.

In de openingsfase van de verlenging was het Laakkwartier dat grote kansen kreeg. Een schot van Boukhari van dichtbij werd geweldig gered door Patrick Werkhoven met een reflex. Even later ging een schot van Karoumi net naast. In de zevende minuut kwam Slikkerveer er goed en snel uit. Dat leverde halverwege de helft van Laakkwartier een ingooi op. Waar iedereen van Laakkwartier nog stond te treuzelen gooide Chevillio Halden snel in op de vrij staande Ronald Capelle. Vanaf de linkerflank zette hij keurig voor op de bij de tweede paal vrijstaande Mitchell Drogt die de bal via de keeper in de touwen joeg: 1-0. In de twaalfde minuut had Mitchell Drogt de 2-0 op zijn schoen. Na een prima pass van Ryan van Dongen en een hele slimme doorkopbal van Cerezo Fung-A-Wing stond Mitchell Drogt alleen voor de keeper. Het lobje kreeg teveel kracht mee en ging ook over het doel. In de laatste minuut van de eerste verlenging moest Patrick Werkhoven nog een voorzet dat uiteindelijk een schot bleek over de lat tikken.

In de tweede helft van de verlenging was het voor Slikkerveer steeds zoeken naar de diepe spitsen. Bij een aanval in de 108-ste minuut zag Damion Janssen zijn schot nog geblokkeerd, maar de rebound kwam terecht bij Mitchell Drogt, maar zijn inzet werd goed gepakt door doelman Veugelers. Een minuut later laaide de spanning in het veld op, nadat van Laakkwartier Martijn een gele kaart kreeg voor een flinke overtreding en Groos zelfs een rode kaart voor het opstootje dat volgde. Daarna leek scheidsrechter Verduijn verder te willen spelen, maar werd uiteindelijk toch besloten om een afkoelingsperiode van ruim twintig minuten in te lasten. Bijzonder was wel dat het arbitrale trio zich blijkbaar zo bedreigd voelden, dat ze als eerste van het veld liepen, met een nieuwe opstootje op het veld tot gevolg. Dit werd gelukkig redelijk snel gesust, maar de gemoederen bleven ook langs de kant verhit. Na de pauze werd de wedstrijd alsnog uitgespeeld. In de 113e dacht Chevillio Halden Slikkerveer op een 2-0 voorsprong te zetten na goed voorbereidend werk van Cerezo Fung-A-Wing en Aaron Plaizier, maar Chevillio stond buitenspel. Aan de andere kant was het vooral tegenhouden door de Slikkerveer-defensie onder leiding van een uitstekende Patrick Werkhoven, die nog een paar reddingen in huis had in de slotfase en ook het geluk, dat Laakkwartier de rebound van de laatste kans naast schoot. Toen vlak daarna scheidsrechter Verduijn voor het eindsignaal blies kon er meteen op het veld feest gevierd worden.

,,Dit is echt geweldig met zo’n groep, waarin 90% uit de eigen jeugd van Slikkerveer komt, om dan deze beslissingswedstrijd zo te winnen. Vooral na de winterstop en ons trainingskamp in Spanje hebben we heel goed gespeeld. We zijn echt heel goed naar elkaar toe gegroeid, het spelplezier spat er vanaf, we zijn echt een team geworden en daar ben ik trots op’’, vertelt aanvoerder Cerezo Fung-A-Wing na afloop.

Opstelling: Patrick Werkhoven, Sem Seifi, Valerio Vers, Ryan van Dongen, Damion Janssen (110 – Aaron Plaizier), Steven de la Rambelje, Ronald Capelle, Jesse Ringlever, Cerezo Fung-A-Wing, Mitchell Drogt en Chevillio Halden.

Foto’s: Roelie ’t Jong