Slikkerveer wint van ASW met 5-0

In het laatste duel van het eerste gedeelte van de competitie werd afgesloten tegen ASW uit Waddinxveen, dat op de ranglijst op de voorlaatste plaats stond.

In de openingsfase van het duel bleek daar echter weinig van, want meteen in de eerste minuut moest Patrick Werkhoven al redding brengen op een inzet van dichtbij van Smajlovic. Ook de tweede kans was voor ASW. De Zwart schoot uit een snelle counter over. Slikkerveer had inmiddels wel een veldoverwicht opgebouwd, maar kwam niet zo makkelijk door de zwarte muur heen. In de 20-ste minuut was het echter wel raak uit een voorzet vanaf de rechterflank van Dylan Vrijman. In het centrum van de aanval kon Cerezo Fung-A-Wing de score openen met een volley in de touwen: 1-0. Ook daarna bleef ASW uit snelle counters de aanval zoeken. Zo moest Patrick Werkhoven knap redding brengen op een inzet van Smajlovic. In de 39-ste minuut snoepte Iwan Tewelde de bal goed af van zijn tegenstander. Uit de voorzet vanaf de rechterflank kon Chevillio Halden inschieten, maar was goalie Alphenaar op tijd in de verre hoek om de bal er uit te schieten. Toch kwam Slikkerveer nog voor de rust tot scoren. Vier minuten voor de rust verstuurde Cas Leenders een heerlijke pass over de defensie van de ASW heen, die Damion Janssen op de borst kon meenemen en langs de keeper in het doel tikken: 2-0. Dat was tevens de ruststand.

In de tweede helft bleef Slikkerveer druk zetten op de defensie van ASW. Dat leverde meteen al kansen op voor onder andere Cas Leenders, Chevillio Halden, Boy van Reede en Danny Rijnberk. In de 59-ste minuut was Dylan Vrijman heel dicht bij een treffer. Op aangeven van Ronald Capelle knalde zijn inzet echter tegen de paal weer het veld in. Daarna volgden er twee kansen op rij voor Ronald Capelle, maar zijn schot werd naast getikt en de kopbal ging over. Chevillio Halden schoot daarna nipt voorlangs. Tussendoor moest Patrick Werkhoven ook nog een keeper ingrijpen op een afstandsschot, maar was het in de 76-ste minuut wel raak. Cerezo Fung-A-Wing speelde op de rand van de zestien Chevillio Halden goed aan, die de bal in de verre hoek krulde: 3-0. Daarna volgde een golf aanvallen richting het doel van ASW in korte tijd. Een kopbal van Cas Leenders werd goed gepakt door Alphenaar, die daarna een hard schot van Damion Janssen over tikte en het schot van Iwan Tewelde kwam via de onderkant van de lat weer terug het veld in. In de 84-ste minuut was het wel raak. Een prima aanval over de rechterflank werd door Dylan Vrijman voorgezet op de vrijstaande Ronald Capelle, die beheerst binnenschoot: 4-0. In de laatste minuut werd het zelfs nog 5-0 door Boy van Reede, die uit een corner van Chevillio Halden binnen kopte. Daarmee werd ook de eindstand bepaald. Slikkerveer eindigt in het eerste gedeelte van de competitie zodoende op een tweede plaats en kan straks in de kampioenspoule promotie naar de tweede klasse realiseren. Pas over twee weken zijn ook de tegenstanders bekend en kan voor Slikkerveer de competitie de tweede fase in gaan.

Slikkerveer: Patrick Werkhoven, Iwan Tewelde, Cas Leenders, Boy van Reede, Nick Geluk (46 – Danny Rijnberk), Damion Janssen (80 – Destin Makiesse), Jesse Ringlever, Rene Beute (46 – Ronald Capelle), Dylan Vrijman, Cerezo Fung-A-Wing en Chevillio Halden.

Foto’s: Roelie ’t Jong