Slikkerveer wint van Steeds Hooger

Op zondag 27 september 2020 speelde Slikkerveer haar eerste thuiswedstrijd in deze nieuwe competitie tegen het Rotterdamse Steeds Hooger. Het bleek een lastige horde te zijn, maar uiteindelijk geen onoverkomelijke.

In de openingsfase werd meteen duidelijk dat de bezoekers zich lieten inzakken voor het eigen doel en het initiatief bij Slikkerveer lieten liggen. De eerste kans van de wedstrijd was voor Steeds Hooger, dat in de vijfde minuut van afstand op doel schoot, maar Patrick Werkhoven kon de bal makkelijk oprapen. In de tegenaanval ontstond ook meteen de eerste kans voor Slikkerveer, waarbij Ronald Capelle zijn tegenstander passeerde en vanaf de achterlijn voorzette. Helaas stond een verdediger in de weg en voorkwam hij de eerste doelpoging van Slikkerveer. Een minuutje later was het Bas Mulder, die diep werd gestuurd en maar net naast schoot. In de twaalfde minuut volgde een fraaie aanval over meerdere schijven, waar eerst Ruben Silva Lopez op doel schoot, maar zijn inzet verdedigd zag en de tweede kans was voor Jesse Ringlever, maar zijn schot mistte kracht. Slikkerveer bleef de aanval zoeken. In de achttiende minuut werd Bas Mulder weer goed diep gestuurd. Vanaf de achterlijn legde hij goed terug op Ruben Silva Lopez, die hard laag inschoot. Keeper Derkx stopte de inzet maar net. Daarna volgde een periode waarin het spel zich met name op het middenveld afspeelde. De bezoekers probeerde af en toe de aanval te zoeken met lange ballen, maar de Slikkerveerse defensie hield goed stand. Na een half uur spelen was Boy van Reede dichtbij de openingstreffer. Uit een corner kopte hij hard op doel, maar Derkx stond op de goede plek. Uit een volgende corner van Ruben Silva Lopez tikte Derkx de bal net onder de lat uit zijn doel. Weer vijf minuten later stond Bas Mulder oog in oog met Derkx, maar werd zijn inzet gestopt. Toch volgde zes minuten voor de rust de meer dan verdiende openingstreffer voor de ploeg van trainer André Stafleu. Een corner van Ruben Silva Lopez werd bij de eerste paal goed binnen gekopt door Ryan van Dongen: 1-0. Dat werd ook de ruststand.

In de tweede helft bleef Slikkerveer het initiatief houden en waren de eerste kansen voor Slikkerveer. Ronald Capelle schoot van dichtbij tegen de keeper op en een vrije trap van Boy van Reede werd niet hard genoeg ingeschoten om te verrassen. Uit een snelle tegenaanval was Steeds Hooger ook nog een keer gevaarlijk, maar de voorzet werd gemist en ging voorlangs. Daarna kwamen weer meerdere kansen voor Slikkerveer. De net ingevallen Robert Kosten werd meteen vrij voor het doel gezet, maar zijn schot ging voorlangs. In de 74-ste minuut kon eindelijk de 2-0 op het scorebord worden gezet. Ruben Silva Lopez werd goed diep gestuurd en met een geplaatst schot in de verre hoek was het knap raak. Twee minuten later waren de bezoekers weer in de aanval en werd vanaf de rand van de zestien ingeschoten. Keeper Patrick Werkhoven zag tot zijn geluk dat Iwan Tewelde de bal ruim voor de doellijn wegwerkte, maar doordat de bezoekers juichten ging de niet al te best leidende scheidsrechter Haripersad, mee met dit signaal en keurde zodoende onterecht een treffer goed. Door deze 2-1 leek het weer spannend te worden, maar de lange ballen van achteruit van Steeds Hooger werd telkens goed weggewerkt. In de 89-ste minuut maakte Bas Mulder de bevrijdende 3-1 na een zeer fraaie aanval die werd opgezet door Iwan Tewelde en via Ronald Capelle en opnieuw Tewelde mocht Bas Mulder aanleggen voor de 3-1. In het restant van de wedstrijd konden geen kansen meer worden genoteerd. Slikkerveer won verdiend. Komende zondag 4 oktober speelt Slikkerveer om 15.00 uur uit in Rotterdam tegen HWD.

Opstelling Slikkerveer: Patrick Werkhoven, Iwan Tewelde, Damion Janssen, Boy van Reede, Thomas van Prooijen, Jesse Ringlever (89 – Dijmon Tewelde), Kevin Medina, Ryan van Dongen (68 – Robert Kosten), Bas Mulder, Ruben Silva Lopez (79 – Aaron Plaizier) en Ronald Capelle.

Foto’s: Roelie ’t Jong