“Sociale uitstraling vv Rijsoord onder druk”

Naast voetbalvereniging is Rijsoord ook een vereniging met een ruime sociale uitstraling. Denk aan activiteiten als Seniorendag, Winterfeest en de Fiets4daagse. Door een groeiend gebrek aan vrijwilligers wordt het steeds moeilijker om dit soort evenementen te organiseren, gaf voorzitter Ramon de Borst tijdens zijn nieuwjaarstoespraak zaterdagmiddag aan. “We werken een plan uit waarin we werkzaamheden zullen verplichten. Of de mogelijkheid bieden om die af te kopen”, sprak hij de vele toehoorders toe.

Voorzitter Ramon de Borst stond eerst stil bij het incident vorige week zaterdag in Rotterdam, waar RVVH-speler Rick Resoort zwaar gewond raakte. Veel leden van Rijsoord kennen de speler en hebben de afgelopen week met de speler en de familie meegeleefd. De Borst wenste hem een voorspoedig herstel en de familie veel sterkte toe. 

Steef Buijs blijft

Sportief gezien gaat het Rijsoord voor de wind. Meerdere teams zijn winterkampioen en ook het eerste elftal mag zich onder het bewind van trainer Steef Buijs winterkampioen noemen. De voorzitter gaf aan dat er gesprekken zijn geweest met de trainer en dat zowel hij als de club de intentie hebben uitgesproken na dit seizoen in ieder geval weer een jaar samen verder te gaan. Het afronden van die intenties zal binnenkort gebeuren. 

Het jaar 2019 wordt een belangrijk jaar voor de vereniging, wanneer de renovatie van de kleedkamers op het programma staat. Financieel en organisatorisch een uitdaging, maar de algemene ledenvergadering is onlangs akkoord gegaan en heeft het groene licht gegeven verder te gaan. Deze maand gaan de subsidieaanvragen de deur uit en daarna volgt er een bijzondere algemene ledenvergadering waarin obligaties verkocht zullen worden om aan de rest van het geld te komen. De voorzitter riep nu de leden al op om aan deze bijzondere vergadering prioriteit te geven. Rijsoord zal ook steeds duurzamer worden de komende jaren. De renovatie van de kleedkamers is al op duurzaamheid gericht. De club is hier al langer mee bezig en de zonnepanelen langs het veld zijn daarbij een voorbeeld. Ook op het dak van de kantine zullen zonnepanelen komen en zo zal de vereniging zich steeds meer richten op duurzaamheid. 

Vrijwilligers

Natuurlijk was er een verdiend woord van dank voor de vrijwilligers binnen de vereniging. Een uitdunnende groep vrijwilligers, waarvan de gemiddelde leeftijd alleen maar hoger wordt. “Deze week kwam er een noodkreet uit de supportersvereniging. Daar zijn onvoldoende mensen om sommige activiteiten nog langer te kunnen organiseren”, gaf voorzitter De Borst aan. Hij gaf tevens aan dat de vereniging plannen gaat opstellen, die het verplicht maken om bepaalde vrijwilligerstaken op zich te nemen dan wel ze af te kopen. “Maar heel eerlijk zitten we verlegen om handjes en niet om een zak geld, waarmee we dan de hulp moeten inkopen.” De Borst kijkt daarmee voorzichtig naar tennis en hockey, waar het systeem al eerder in ingevoerd. De tijd zal het leren of dit systeem ook op de voetbalvereniging Rijsoord toepasbaar is.

door Wim de Rooij