Sport

Sportdag Bee*Ball voor groep 6

Vrijdag 17 juni 2022 organiseerden Facet Ridderkerk en de vakleerkrachten bewegingsonderwijs i.s.m. Ridderkerk Rowdies de sportdag Bee*Ball voor alle groepen 6 van het basisonderwijs.

Bee*Ball is een sterk vereenvoudigde vorm van honk- en softbal en is bedoeld om jongens en meisjes van 5 t/m 12 jaar de beginselen zoals slaan, gooien en vangen aan te leren. Door kleinere teams en eenvoudige spelregels worden de leerlingen volledig in het spel betrokken en zijn zij volop in beweging.

Na een aantal noodgedwongen wijzigingen in het programma, vanwege de weersverwachting van 30 graden en hoger werd om 9:00 uur de eerste bal het veld ingeslagen. Na 63 wedstrijden en liters water en zonnebrand werd om 12:00 uur de sportdag afgesloten. In totaal hebben 446 leerlingen van 12 basisscholen kennisgemaakt met Bee*Ball. De wedstrijden werden begeleid door studenten van het Albeda College en vrijwilligers van Ridderkerk Rowdies. 

Donderdag 30 juni is de laatste buitensportdag. Er wordt dan hockey gespeeld en dit is voor de groepen 7 van het basisonderwijs. Voor meer informatie over de sportdagen voor het basisonderwijs kunt u contact opnemen met Brendon Tholenaars van Facet Ridderkerk via brendon.tholenaars@facetridderkerk.nl