Sport

Sportdag Voetbal voor groep 8

Afgelopen dinsdag 13 juni 2023 organiseerde Facet Ridderkerk met ondersteuning van het Albeda College en in samenwerking met SV Slikkerveer de sportdag Voetbal voor alle groepen 8 van het basisonderwijs.

De 3e editie van het vernieuwde schoolvoetbaltoernooi werd om 9:00 uur afgetrapt op het terrein van SV Slikkerveer. In totaal streden 301 leerlingen in 24 jongensteams en 18 meisjesteams om de spreekwoordelijke eer. De wedstrijden werden begeleid door medewerkers van Facet Ridderkerk en studenten van het Albeda College.

De sportdag Voetbal is onderdeel van de Streetwise Cup. De Streetwise Cup is het grootste voetbaltoernooi van Nederland. Een toernooi dat met trots wordt georganiseerd door de Cruyff Foundation en de Krajicek Foundation.

Na 105 wedstrijden werd de balans opgemaakt. Niet alleen qua punten, maar ook op basis van sportiviteit (equality). Hieronder een overzicht van de winnaars:

Jongens Winnaar Equality
Poule 1 De Bongerd 1 De Rehoboth 1 + De Bosweide 1
Poule 2 De Bosweide 2 De Rehoboth 2
Poule 3 De Reijer 8b 1 De Bosweide 3
Poule 4 De Noord 3 De Noord 3

Meisjes
Poule 1 De Reijer 8a 1 alle teams
Poule 2 De Bongerd 1 De Wingerd 1
Poule 3 De Reijer 8b 1 De Rehoboth 3

Op donderdag 22 juni 2023 staat de laatste (buiten)sportdag op het programma. De sportdag Bee*Ball voor alle groepen 6 wordt gehouden bij Ridderkerk Rowdies.

Voor meer informatie over de sportdagen voor het basisonderwijs kunt u contact opnemen met Brendon Tholenaars van Facet Ridderkerk via brendon.tholenaars@facetridderkerk.nl