Sportdag Voetbal voor groep 8

Afgelopen dinsdag 31 mei 2022 organiseerden Facet Ridderkerk en de vakleerkrachten bewegingsonderwijs i.s.m. SV Slikkerveer de sportdag Voetbal voor alle groepen 8 van het basisonderwijs.

De 2e editie van het vernieuwde schoolvoetbaltoernooi werd om 9:00 uur afgetrapt op het terrein van SV Slikkerveer. In totaal streden 374 leerlingen van 12 basisscholen in 2 categorieën (jongens en meisjes) om de felbegeerde prijzen. De wedstrijden werden begeleid door 1e jaars, niveau 4 studenten van het Albeda College.

De sportdag Voetbal is onderdeel van de Streetwise Cup. De Streetwise Cup is het grootste voetbaltoernooi van Nederland. Een toernooi dat met trots wordt georganiseerd door de Cruyff Foundation en de Krajicek Foundation. Na 124 wedstrijden ging de finale bij de jongens tussen De Wingerd 1 en De Reijer (8b) 2. De jongens van De Wingerd 1 wonnen de finale door een rake vrije trap in de laatste minuut. De finale bij de meisjes werd gewonnen door De Botter 2 na een spannende wedstrijd tegen De Bosweide 1. Na afloop van de sportdag werden ook nog Equality-awards uitgereikt aan het sportiefste jongens- en meisjesteam. Bij de jongens werd deze award gewonnen door De Piramide Rijsoord 2 met het maximale aantal punten (15). De Regenboog 2 en De Reijer (8b) 1 haalden het hoogste aantal van 13 punten bij de meisjes.

Op vrijdag 17 juni 2022 is de sportdag Bee*Ball voor groep 6 en op donderdag 30 juni staat voor groep 7 Hockey op het programma. Voor meer informatie over de sportdagen voor het basisonderwijs kunt u contact opnemen met Brendon Tholenaars van Facet Ridderkerk via brendon.tholenaars@facetridderkerk.nl