Sportscholen in Ridderkerk keken reikhalzend uit naar woensdag

Met dank aan een geslaagde lobby mogen de sportscholen vanaf woensdag 1 juli 2020 weer open. Eindelijk kunnen de sporters weer binnen terecht.  Dat is geen dag te vroeg, zeggen vertegenwoordigers uit de fitnessbranche. Klanten betekenen inkomsten. En die kunnen de fitnesscentra na de lockdown van de afgelopen coronamaanden goed gebruiken.

Sportscholen in Ridderkerk keken ook reikhalzend uit naar deze woensdag, toen ze weer de deuren voor hun klanten mochten openen. Om 00.00 uur stonden al de eerste sporters te trappelen om naar binnen te gaan bij Anytime Fitness in Ridderkerk.Online trainingen, thuisschema’s en work-out elastieken

Bij Anytime Fitness in Ridderkerk lag de zaak de afgelopen maanden niet helemaal stil. ,,We hebben heel veel gedaan”, zegt eigenaar Ronald Nugteren. ,,We zijn meteen begonnen met online trainingen, het verstrekken van thuistrainingsschema’s en het gratis weggeven van work-out elastieken. Vervolgens zijn we buitensportlessen gaan aanbieden.  Het buiten sporten is goed bevallen. Zo goed dat enkele lessen in het vervolg buiten worden gehouden”.

Ronald Nugteren


De komende tijd hoopt Anytime Fitness de schade wat in te halen. ,,We zijn blij dat we weer naar binnen kunnen. Zeker in de daluren kunnen we het normale aantal bezoekers herbergen. Op de gebruikelijke piekmomenten moeten we misschien wat reguleren.”

Op gebied van hygiëne verwacht Ronald Nugteren geen problemen. ,,Iedere sporter krijgt bij ons bij binnenkomst een eigen flesje met daarin desinfecterende gel. En we zullen zelf ook extra vaak schoonmaken. Met name de contactpunten van de diverse toestellen en het sanitair.”Ronald Nugteren heeft veel vertrouwen dat alle activiteiten weer kunnen worden opgestart. ,,Ik verwacht dat we zonder problemen terug kunnen naar onze normale bedrijfsvoering. De toestellen staan in ieder geval al op de gewenste afstand van 1,5 meter van elkaar.”


,,Gelukkig heeft een groot gedeelte van de leden de incasso door laten lopen. Daardoor hebben we deze barre coronatijd kunnen overleven”. Eigenaar Nugteren roemt in dat verband vooral zijn medewerkers. ,,We hebben een hecht team. Dat heeft echt het verschil gemaakt. Schoonmaken, video’s opnemen, ruimte opnieuw indelen op 1,5 meter, belijning op vloer aanbrengen; iedereen heeft van alles gedaan. Samen hebben we deze klus geklaard. Zodat we allemaal onze baan hebben kunnen behouden. Dat geeft een goed gevoel.”

Foto’s: Wessel Dekker