Sterke overwinning handbalsters Saturnus

De dames deden wat van hen werd verwacht. Winnen bij rode lantaarndrager Twist 2 in Vlaardingen. Verdedigend speelde Saturnus een sterke wedstrijd, maar 4 tegentreffers in de eerste helft, met aan het hoofd keepster Chantal Daalder (foto boven). Ook aanvallend liep het goed met de opvallend sterk spelende A junior Brit Vlasblom.

Binnen 90 seconden stond er al 0-3 op het scorebord en was de eerste klap uitgedeeld. Bij rust was de stand al opgelopen tot 4-10. Twist kon hier weinig tegenover stellen. Ook in deel twee was Saturnus verreweg de beste van de twee. Saturnus drukte door en speelde haar eigen spel. Een opbouwende lijn van een basis ploeg die wekelijks wordt aangevuld met spelers uit het tweede en/of de A junioren. Met name de aanvulling uit de jeugd stemt tot tevredenheid. “De gezamenlijke training betaald zich uit. De A junioren werden kampioen en kunnen goed mee binnen het eerste. Ik ben dan ook zeer positief gestemd over de toekomst”, vertelde trainer Dylan Muller na afloop van de ruim met 11-22 gewonnen wedstrijd.

Zaterdag (19.00 uur) komt Ventura 3 op bezoek. Ook een ploeg die ook in de middenmoot verkeerd. Opnieuw een graadmeter om te laten zien waar de ploeg nu staat.