Strijdlustig RVVH straft zelfverzekerd FC Eindhoven af

De vrouwen van FC Eindhoven kwamen ‘even de punten ophalen’ in Ridderkerk. RVVH had een goed gevoel overgehouden aan de uitwedstrijd bij landskampioen Seastum (4-0 verlies). De strijdlust van RVVH won het uiteindelijk van de zelfverzekerdheid van Eindhoven. Na ruim zesennegentig tumultueuze speelminuten werd het 1-0.

Voorafgaande aan de wedstrijd had FC Eindhoven een wensenlijst naar RVVH gestuurd. De wens voor een extra kleedruimte, massagetafel voor de fysiotherapeut en extra omkleedtijd werden door RVVH netjes ingewilligd aldus teammanager Willem Grootenboer. Nadat de luxe spelersbus van Eindhoven was gearriveerd namen de Brabanders beslag van het Sportpark Ridderkerk. Zelfs de scheidsrechter werd door de teammanager van de Eindhovenaren nog geïnstrueerd tijdens zijn warming-up. De vrouwen van RVVH, die de reiskosten altijd zelf bij elkaar moeten sprokkelen en waar de centrale spits ook de Fysiotherapeut en verzorgster is, bereidden zich op hun gebruikelijke wijze voor.

Trainer Andrew Thomas van de Ridderkerkse vrouwen had zijn team op scherp gezet en de vrouwen zette vanaf het begin FC Eindhoven onder druk. De Brabanders startte behoudend in een 4-4-2 opstelling. RVVH anticipeerde hier al snel op en Eindhoven kon geen vuist maken. RVVH daarentegen kon al snel een aantal keer de aanval zoeken.

In de vijfentwintigste minuut ging middenveldster Jaline Hoek de één twee aan met gelegenheidsspits Fu-sang Pott. De snelle combinatie werd door Hoek genadeloos diagonaal ingeschoten waardoor RVVH op 1-0 voorsprong kwam.

Hoewel FC Eindhoven langzaam maar zeker het betere van het spel kreeg waren het de verdedigers, onder leiding van ‘lady of the match’, Isabel Gulden, die keer op keer de Brabantse aanvallen konden keren.

Na de rust veranderde het spelbeeld. FC Eindhoven was de betere ploeg. RVVH moest alle zeilen bijzetten om de voorsprong te behouden. De Hercules dames zochten daarbij regelmatig de grenzen van het toelaatbare op. Tijd was cruciaal. Waar mogelijk rekte alles wat met RVVH te maken had wat secondes. FC Eindhoven had moeite met het fysieke spel en het tumult langs de lijn en begon meer en meer te mopperen op de scheidsrechter, de tegenstanders en vooral het publiek.

In de tweeënzeventigste minuut kreeg FC Eindhoven de kans op de, op basis van het vertoonde spel in de tweede helft, verdiende gelijkmaker. De bal rolde echter tergend langzaam voor het doel van keepster Lisette Snel langs.

RVVH haalde opgelucht adem toen de scheidsrechter na zesennegentig minuten voor de laatste keer floot. Met name de staf van FC Eindhoven baalde zichtbaar, in woord en gebaar, van dit verlies. Het bleef ook na de wedstrijd nog even onrustig rond het Eindhovense team. De vrouwen van RVVH daarentegen mochten zich in de bestuurskamer melden om de complimenten in ontvangst te nemen.