SV Bolnes handhaaft zich in 4e klasse na geweldige laatste 5 minuten

De trouwe Bolnes supporters hadden er op 2 april na de 10-2 nederlaag tegen Overmaas niet veel hoop meer op dat Bolnes komend seizoen nog in de 4e klasse zou spelen. Maar voetbal blijft onvoorspelbaar en afgelopen zaterdag verlieten diezelfde supporters met een hele brede glimlach Sportpark Oostbroek in Spijkenisse waar SCO 63 zojuist met 0-2 was verslagen en hun Bolnes niet af hoeft te dalen naar de nieuw te vormen 5e klasse.

Voor de wedstrijd was de uitgangspositie duidelijk. Winst tegen het al gedegradeerde SCO 63 was voldoende voor handhaving. Bij elk ander resultaat was Bolnes afhankelijk van de uitslag Piershil-Simonshaven. Normaal gesproken een vrijwel zekere overwinning voor Simonshaven, maar misschien dat Piershil in de laatste wedstrijd als zelfstandige club voor de fusie met Goudswaardse Boys nog voor een stunt kon zorgen.

Onder een heerlijk zonnetje begon Bolnes voorzichtig aan de wedstrijd. In het eerste half uur werd wel een licht veldgewicht opgebouwd maar tot grote kansen leidde dit niet. Het tempo lag te laag en voorin was er te weinig beweging om het de verdediging van SCO 63 lastig te maken. Vooral de in de spits staande Raylicho Babel had zo leek het een complete snipperdag opgenomen en genoot net als de supporters vooral van de zon ipv heel actief te zijn. Na bijna 25 minuten was daar echter toch opeens een grote mogelijkheid.  Given Brunswijk dook plotseling alleen voor de keeper op, maar schoot helaas tegen de doelman op.

SCO 63 kwam daarna wat meer in de wedstrijd. De ploeg uit Spijkenisse vervulde zeker de sportieve plicht (hulde daarvoor) en kwam voor de pauze een aantal malen gevaarlijk dicht bij het doel van Bolnes, maar ook dit bracht geen echt grote mogelijkheden. 

Met een 0-0 ruststand gingen beide teams de kleedkamer in. 

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet echt. Beide teams wisten eigenlijk nauwelijks grote kansen af te dwingen en de ruimtes tussen de linies werden steeds groter. Om het tij proberen te keren bracht trainer Serge Lopes diverse verse krachten in en gaandeweg werd Bolnes weer wat sterker. Er kwamen ook een paar goede mogelijkheden om de score te openen, maar die werden helaas niet goed uitgespeeld. Aan de andere kant moest doelman Mike Hamstra af en toe toch ook opletten bij enkele gevaarlijke uitbraken van SCO 63. De supporters hadden het ondertussen druk met het zoeken naar een tussenstand van Piershil-Simonshaven. Maar waar rond 16.20 uur in diverse apps zo langzamerhand vrijwel alle tussenstanden omgezet werden in einduitslagen was deze tussenstand nergens te vinden. De tijd begon te dringen en met deze  0-0 bleef Bolnes dus in het ongewisse of dit voldoende zou zijn.

Bolnes zette nu toch steeds meer druk om het zelf te forceren en ruim 5 minuten voor tijd was daar plotseling de redding. Op de rand van het strafschopgebied kwam de bal opeens voor de voeten van de ingevallen Ilker Sevdi die met een niet al te harde, maar geplaatste schuiver tussen alle benen door de rechter benedenhoek vond en de bevrijdende 0-1 binnenschoot. Beter kon het bijna niet en leek het erop dat Bolnes alleen nog een paar zeer spannende minuten door moest komen. Maar het werd toch nog beter, want met een prachtige pass wist Aydil Ayadi de eveneens ingevallen Timothy Monteiro Silva vrij te spelen.  De junior van Bolnes O-17 stoomde op het SCO doel af, wist zijn kalmte geweldig te bewaren en Bolnes beheerst op 0-2 te zetten. 

De telefoons werden opgeborgen, die waren niet meer nodig. Bolnes was veilig. Kort hierna floot de goed leidende scheidsrechter deze sportieve wedstrijd af en was handhaving een feit. Vreugde en vooral opluchting alom bij iedereen die Bolnes een warm hart toedraagt. 

Complimenten aan trainer Serge Lopes die met zijn gedrevenheid er toch in is geslaagd Bolnes voor de 4e klasse te behouden. En complimenten voor alle spelers en overige betrokkenen die hier ook hard voor hebben gewerkt. En last nut not least: complimenten aan de trouwe supporters die hun cluppie door dik en dun steunen. En dit ook komend seizoen weer zullen doen.