sv Bolnes mogelijk in verweer tegen uitspraak

SV Bolnes verloor recent de rechtszaak over de afrekening van de energiekosten, die was aangespannen tegen Sport en Welzijn en ging over een oude energiekwestie uit de periode 2004 tot en met 2016. SV Bolnes vorderde een bedrag van € 48.000,-, maar werd veroordeeld tot het betalen van ruim € 30.000,-.

,,Ja, dat is pijnlijk. Maar ik denk dat de rechter hier een verkeerde uitspraak heeft gedaan. We zijn er opnieuw ingedoken met onze adviseur en zijn tot de conclusie gekomen dat we die rechtszaak niet goed gemanaged hebben. Een rechtszaak gaat om feiten en daar baseert hij zijn uitspraak op. Wij hebben de feiten niet goed aangeleverd, waardoor wij vinden dat er een verkeerde uitspraak is gekomen en die uitspraak is voor ons nadelig uitgevallen’’, vertelt Leen Schellevis, voorzitter van sv Bolnes.

Om tegen de uitspraak van de rechter in hoger beroep te gaan heeft sv Bolnes daar 3 maanden de tijd voor.
,,We gaan nu eerst in gesprek met Sport en Welzijn. We zijn er van overtuigd dat het recht toch zal zegevieren. We willen eigenlijk helemaal geen rechtszaak, maar daarom we willen er eerst uitkomen met Sport en Welzijn. Dan zullen we ook alle punten uit het nieuwe rapport van onze adviseur bespreken. Het rapport is nog niet helemaal af, maar gaat nu zelfs terug tot 1978. Toen is de korfbal erbij gekomen op het sportpark. De korfbal heeft een eigen energiemeter aangeschaft, maar wij hadden dat niet. Wij hebben altijd stroom geleverd gekregen van het netwerk, dus nooit achter een meter. Jarenlang hebben wij altijd geschatte meterstanden. Daar is nu heel de discussie over. De rechter is daar heel makkelijk over heen gestapt’’, gaat Leen Schellevis verder.

,,Wij hebben als Bolnes nooit zelf contact gehad met de energieleverancier. Dat heeft altijd Sport en Welzijn gedaan. Wij hebben altijd een voorschotbedrag betaald en zij hebben de standen ingevuld, maar waar ze die standen dan vandaan hebben gehaald. Het is heel merkwaardig en heel bizar’’, besluit Leen Schellevis, voorzitter van sv Bolnes.

Wekelijks is er voortaan in het radioprogramma Prettig Weekend een sportitem, dat normaliter in de RidderSportShow te beluisteren was geweest. Door corona zijn er helaas geen live wedstrijden op dit moment.

Dit verhaal was te beluisteren bij het radioprogramma Prettig Weekend. Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Luister dan elke zaterdag naar Prettig Weekend van 10:00 tot 12:00 uur of luister naar de herhaling op de maandagavond van 19.00 tot 21.00 uur via RTV Ridderkerk. Terugluisteren is ook mogelijk via ‘Uitzending gemist’ in de app of op de site.