SV Slikkerveer overweegt overstap naar zaterdag

Op vrijdag 24 september houdt voetbalvereniging SV Slikkerveer een extra Algemene Ledenvergadering waarin de eventuele overstap van het zondagvoetbal naar het zaterdagvoetbal wordt besproken.

In een brief aan de leden stelt de vereniging: ”De afgelopen jaren zijn er steeds meer clubs die overstappen van de zondagcompetitie naar de zaterdagcompetitie. Waar dat aanvankelijk nog voornamelijk gebeurde in West 2 (waar SV Slikkerveer in speelt) is dat nu een landelijke trend geworden. In 2017/2018 heeft de KNVB samen met de BAV (Belangenvereniging Amateur Voetbal) het initiatief genomen om:
· de oorzaken van die uitstroom te onderzoeken;
· de meningen en zienswijzen van de clubs gevraagd;
· voorstellen gedaan (zoals weekend competities).
De KNVB heeft geprobeerd om het zondagvoetbal zo lang mogelijk aantrekkelijk te houden voor de zondagclubs, maar steeds meer verenigingen stappen over naar de zaterdagafdeling. In de afgelopen jaren is aandachtig gekeken naar deze ontwikkelingen door het bestuur. Ook wordt er met regelmaat naar dit onderwerp gevraagd op reguliere ALV’s. Tot dan toe was elke keer de afweging gemaakt om toch op de zondag te blijven. Onlangs is door de KNVB bekend gemaakt dat het met ingang van seizoen 22/23 mogelijk is om horizontaal over te stappen naar de zaterdag (zie link). Dit houdt in dat wij eventueel instromen in de derde klasse op zaterdag. Echter door deze nieuwe regeling vanuit de KNVB en de signalen die wij hebben opgevangen, zijn wij tot de conclusie gekomen dat de overstap naar zaterdag serieus overwogen moeten worden.”

Op deze extra algemene ledenvergadering worden de leden verder geïnformeerd en zal er uiteindelijk gestemd worden of SV Slikkerveer voortaan definitief op zaterdag speelt met zijn selectie elftallen (eerste en tweede).

Dat het onderwerp veel verenigingen bezighoudt die nu nog op zondag spelen is een feit. Zondagclubs als cvv Zwervers, Donk, Wilhelmus, HVV, De Hoorn, Laakkwartier, Full Speed hebben al aangegeven om naar de zaterdag over te stappen. Fc IJsselmonde, dat nu zowel een zaterdag als een zondag afdeling heeft, stopt komend seizoen ook met de zondag-selectie. Bij nog ruim 10 verenigingen wordt de knoop ook in deze week doorgehakt op ledenvergaderingen, want de KNVB heeft 30 september als deadline meegegeven aan de clubs.