Sport

SV Slikkerveer viert 100 jaar met Jubileumboek

Op woensdag 7 oktober 2020 werd door voetbalvereniging SV Slikkerveer het 100-jarig bestaan gevierd met twee bescheiden feestjes. Vanwege de corona-maatregelen mochten er telkens maar maximaal 30 mensen aanwezig zijn.

Tussen 17.00 en 19.00 uur ontving het bestuur en de jubileumcommissie een kleine delegatie van bestuurders van andere Ridderkerkse verenigingen, sponsors en politieke partijen. Van 20.00 tot 22.00 uur werden genodigde Slikkerveerders onthaald en werd het wel zeer bijzonder 100-jarige jubileumboek onthuld. Voorzitter van de jubileumcommissie William Rijsdijk overhandigde het ruim 200 pagina’s tellende boek ‘Even fel als in ’t begin’  als eerste aan erelid en clubarchivaris Gerard Hagendijk.

,,Het is echt een schitterend boek geworden, waar we met zijn allen zeer trots op kunnen zijn”, aldus Gerard Hagendijk.
William Rijsdijk memoreerde het vele werk dat is verzet in de afgelopen jaren bij de totstandkoming van het boek. ,,Met bloed, zweet en tranen is dit boek tot stand gekomen. Ruim vijf jaar geleden werd de eerste redactievergadering al gehouden en onder leiding van Vincent Wernke is het boek tot stand gekomen. Daar mogen we met zijn allen heel erg trots op zijn”, keek William Rijsdijk terug op het vele werk dat is verzet. De redactie van het jubileumboek bestaat uit Vincent Wernke, Arie de Vries, Gerard Hagendijk, Arjan ’t Jong, William Rijsdijk, Ronald Capelle, Rowan Termond, Stephen van Driel, Steven van Dongen en Ruud Naaijkens. Zij werden ook allemaal in het zonnetje gezet door voorzitter Rinus Hitzert. Daarnaast is het boek mede tot stand gekomen dankzij Stichting Fonobori en meerdere sponsors. Leden kunnen een exemplaar van het jubileumboek gratis afhalen. Het boek is daarnaast te koop voor € 20,- voor zolang de voorraad strekt. 

Na de onthulling van het jubileumboek ontving voorzitter Rinus Hitzert van de cadeaucommissie uit handen van Ron Noorlander namens alle leden een mooi kado voor de vereniging, namelijk een complete nieuwe geluidsinstallatie voor het sportpark.  Ook werden de jubilarissen Arie de Vries (50 jaar lid) en Dave Ketting (25 jaar lid) in het zonnetje gezet.

Foto’s: Roelie ’t Jong