T.V. d’Oudelande zit niet stil ondanks lockdown

Nu er door de corona pandemie geen wekelijkse RidderSportShow is op de zender van Radio Ridderkerk wordt de luisteraar op de hoogte gehouden van de sport en verenigingen binnen de gemeente met een vast item in Prettig Weekend. Op zaterdag 10 april 2021 sprak presentator Celwin Frenzen met Pieter van der Linde van tennisvereniging d’Oudelande.

Tennis is bij uitstek een sport die op 1,5 meter van elkaar kan worden beoefend. Er mag inmiddels weer getennist worden maar de kantine is nog altijd gesloten. Er is de hoop dat de gehoopte versoepeling voor de terrassen per 21 april doorgaat en men zo weer wat inkomsten tegemoet kan zien als men een drankje kan doen na het sporten. “We hebben een groot terras waar ook makkelijk de 1,5 meter gehandhaafd kan worden, maar we zijn toch echt afhankelijk van de regels van de overheid,” aldus van der Linde.

De leden van d’Oudelande blijven de vereniging trouw. “We hebben zelfs een kleine toestroom van leden gehad de afgelopen tijd. Men wil toch blijven sporten en omdat wij een buitensport zijn komen ze dan bij ons terecht. Sinds een paar weken mag er ook weer gedubbeld worden, waardoor je toch met vrienden lekker kunt sporten. De verdere regelgeving is alleen wel gelijk gebleven: met twee of vier personen sporten en daarna gelijk weer terug naar huis.” Er is ook de hoop dat de avondklok er snel af gaat. “Die avondklok gooit wel wat roet in het eten, veel werkende mensen kunnen alleen ’s avonds sporten en dat is nu toch wat lastig.” Ook de competities liggen voorlopig nog stil. “De KNLTB had de start van de competitie komend weekend (17 april, redactie) gepland maar die is nu al doorgeschoven naar juni. En indien dat niet haalbaar is, worden ze er mogelijk helemaal uitgegooid tot het najaar.”

Men blijft echter niet bij de pakken neerzitten, er wordt een hoop gedaan binnen de club. “Volgend jaar gaan onze banen vervangen worden. Nu de Rowdies (honkbal) gaan verhuizen naar een nieuw complex is het de bedoeling dat de gemeente onze banen ook gelijk gaan aanpakken en voorzien van een nieuwe ondergrond. We zitten nu in de oriëntatie fase om te kijken wat voor soort banen dat gaan worden. We spelen nu op SmashCourt en er wordt gekeken of dit blijft of dat we toch weer een gravel soort krijgen.”

Ook wordt er gekeken naar ‘padel’ banen. Padel is een nieuwe sport die ontzettend populair begint te worden. Het kan het beste worden gezien als een kruising tussen tennis en squash. De banen en puntentelling zijn vergelijkbaar met tennis, maar het spel heeft het explosieve van squash. “We hopen dit aan te kunnen bieden en zo ook een jongere generatie naar het sportcomplex te krijgen.”

De sponsoren laten de vereniging niet in de steek. “We zijn nog geen enkele sponsor verloren, maar nieuwe sponsoren vinden is erg lastig. Veel bedrijven hebben het lastig genoeg het eigen hoofd boven water te houden, maar we hopen als straks alles weer open mag het weer op te kunnen pakken.” Van der Linde sluit af met de hoop dat het jaarlijkse toernooi dat eind juni gepland staat dit jaar weer doorgang kan vinden, maar dat is uiteraard afhankelijk van de maatregelen vanuit de overheid.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Luister dan elke zaterdag naar Prettig Weekend van 10:00 tot 12:00 uur of luister naar de herhaling op de maandagavond van 19.00 tot 21.00 uur via RTV Ridderkerk. Terugluisteren is ook mogelijk via ‘Uitzending gemist’ in de app of op de site.