Sport

Tatum Nugteren Zuid-Hollands kampioen Dressuur klasse M1-DE

Zaterdag 7 juli 2019 vonden bij De Develruiters in Heerjansdam de regiokampioenschappen dressuur pony’s plaats en het kampioenschap voor vier- en zestallen. 

Maar liefst 36 dressuurponycombinaties hebben zich gekwalificeerd voor de landelijke outdoorkampioenschappen tijdens de Hippiade in Ermelo. Alle regiokampioenen ontvingen bovendien de felbegeerde KNHS Zuid-Holland pin, een prachtige sponsordeken en toegangskaarten voor de Longines FEI Europese Kampioenschappen in Rotterdam. De hoogste dagscore was voor Fleur van Winden met Kensington Kai in de klasse B-DE. Een record aantal viertallen en zestallen nam deel aan het afdelingsdressuurkampioenschap. Van de negen deelnemende teams behaalden de Groenendijkruiters (Hazerswoude Rijndijk) de hoogste dagscore. 

In de klasse M1 DE werd het regiokampioenschap gewonnen door Ridderkerkse Tatum Nugteren met Gremashof Kazz. Reservekampioen in deze klasse werd TTC-talent Jonne Liefhebber (Heij en Boeicop) met Diamanto Du Bois. In deze klasse gaan drie dressuurcombinaties door naar de Hippiade, voor de als derde geëindigde Lotte Dalesi (Giessenburg), ook TTC-talent, en Brummershoeve Pulsar H is dus ook een startplaats voor de Hippiade.

Tatum Nugteren in actie.

In de klasse Z2-DE ging het kampioenslint naar de Lara van Nek (Wijdewormer)die met Baumann’s Despino zowel de eerste proef als de Kür op Muziekfinale won. Lara en Despino rijden in het B-kader en hebben al de nodige internationale ervaring. Op de tweede plaats eindigde Morgan Walraven (’s Gravendeel) met Devill’s Kiss Naoni. Ook Morgan rijdt in het B-kader. Lara en Morgan mogen evenals Tatum Nugteren (Ridderkerk) met Del Piero en Arwen Schaaf (Zoetermeer) met Orchid’s Niels naar de Hippiade. 

Tatum Nugteren met haar dressuur.

Er staan nog meer regiokampioenschappen voor Zuid-Holland op het programma:

12/13-07-2019   Heerjansdam – Develruiters:  Paarden kampioenschappen dressuur klasse B t/m ZZ-licht en teamdressuur

19/21-07-2019   Manege de Prinsenstad – Delft:   Paarden en Pony kampioenschappen springen klasse B t/m ZZ en verenigingskampioenschappen Paarden en Pony’s

Foto’s: KNHS Zuid-Holland