Sport

Teams KCR presteren prima op Nederlands kampioenschap

Afgelopen zaterdag 25 juni 2022 kwamen zowel de C-1 als de B-1 van KCR uit op het Nederlands kampioenschap in respectievelijk Rheden en Zeewolde.

Voordat de ploegen afreisden vond er in het clubhuis van KCR een gemeenschappelijk ontbijt plaats. Tijdens deze bijeenkomst ontvingen alle spelers een voor het kampioenschap speciaal ontworpen handdoek aangeboden door hoofdsponsor Akomar Shipping. Daarna vertrokken de bussen richting de wedstrijdlocaties.

De C-1 ploeg kwam in de poulefase tot een winstpartij, een gelijkspel en een nederlaag. Het team kwam een doelpunt tekort om te mogen strijden om de derde of vierde plek. Met een 6-3 overwinning op TOP/Sassenheim werd het toernooi winnend afgesloten en een heel verdienstelijke vijfde plaats behaald.

Het B-1 team startte ijzersterk met twee ruime winstpartijen. Daarna bleek Velocitas een maatje te groot waardoor de finale werd gemist. De ploeg herstelde zich knap door de strijd om de derde en vierde plek met 7-6 te winnen.

Al met al een meer dan geslaagde dag voor beide KCR-teams. Spelers en technische staf mogen trots zijn op deze bijzondere prestaties.