Technische staf Drechtsteden jeugd verder ingevuld

Met het ondertekenen van hun contract zijn Monique Brandsma en Henk van Oers het komend seizoen de verantwoordelijke handbaltrainers voor de A en B junioren van Drechtsteden. Dit gaan ze doen bij zowel de dames als heren jeugd van Drechtsteden.

Monique Brandsma (op foto boven, met Peter Maaskant) is de laatste jaren geen onbekende in Ridderkerk en omstreken. Zij was al jaren verbonden aan de handbalvereniging Saturnus’72 en de laatste jaren ook de stuwende kracht achter het Beach handbal bij de Drechtsteden. Ondertussen heeft zich verder ontwikkeld op het trainersgebied en is daarom in het nieuwe seizoen de verantwoordelijkheid bij de Dames A en B jeugd.

Hierbij wordt ze ondersteund door Henk van Oers die daarnaast ook de verantwoording krijgt bij de Heren A en B jeugd. De coaching van de jongenswedstrijden komt op naam van de heren Rob Baaijens en Richard van Dijke. Ook Van Oers is geen onbekende binnen de handbalwereld. Hij heeft jarenlang bij diverse verenigingen getraind en was ook enkele seizoenen de verantwoordelijke man bij de dames selectie van Saturnus’72.  

Contract ondertekening met Maritte Mittelmeijer en Henk van Oers (r)

Met het aanstellen van de jeugdtrainers heeft de combinatie van de handbal verenigingen SV Conventus (Zwijndrecht), D.E.S.’72 (Papendrecht) en Saturnus’72 de technische staf nagenoeg rond. Ook voor de damesselectie is een koppel gevonden dat de training en begeleiding volgend seizoen op hun schouders neemt. Volgende week zullen zij hun contracten ondertekenen. Drechtsteden hoopt met de samenwerking en het aanstellen van goede trainers een solide basis te leggen in het handbal in deze regio. Daarnaast is er ook op recreatief gebied steeds meer animo. Bij alle drie de verenigingen kunnen recreanten nu ook spelen in een midweekse competitie.