Teleurstelling bij Rijsoord

En ook zaterdagmiddag moest Rijsoord zich in de tegenstander haar meerdere erkennen. Ditmaal was het De Jodan Boys, dat de drie punten in huis hield. Voor het gevoel had Rijsoord zeker recht op een puntje gehad, maar het team ging met lege handen terug naar Rijsoord.

Het waren turbulente weken voor De Kraaien, waarin tussentijds afscheid genomen werd van trainer Steef Buijs en assistent trainer Danny Wijnstekers de honneurs moest waarnemen. De vraag is altijd hoe een team op dit soort ontwikkelingen reageert en of dit leidt tot het bekende ‘schokeffect’. Dat bleef uit en Rijsoord liet zich deze zaterdagmiddag toch van haar betere kant zien. Het team speelde gegroepeerd en de verdediging zat goed in elkaar. Alleen aanvallend komt Rijsoord te kort. Er wordt hard gewerkt door de voorhoede, maar veel ballen komen niet aan en waardoor een tegenstander weer een aanval kan opzetten.

Aanvallend

In het eerste kwartier ontpopte de thuisploeg zich als het meest aanvallende team zonder echt gevaarlijk te worden of het moet het schot van Jorn van Lunteren geweest zijn. Zijn schot werd vakkundig gekeerd door doelman Ragip Özrak. Rijsoord kon zich in die periode alleen beperken tot verdedigen, maar ook hier een gevaarlijke uitval in de persoon van Danilo Alkema. Hij zag zijn run op het doel gestopt door de doelman en een verdediger. Doelman Roy Rondeltap raakte hierbij geblesseerd en hem overkwam dat later in de wedstrijd nog een keer. Hij verbeet echter de pijn en kon de wedstrijd gewoon uitspelen. Rijsoord kreeg na een twintig minuten wat meer grip op de wedstrijd en dan is het jammer dat je net dan tegen een tegendoelpunt aanloopt. Marcelle ‘Maka’ Gomes da Veiga verspeelde de bal op het middenveld en uit die aanval van De Jodan Boys was het Jordi Tuithof, die de 1-0 aantekende. Maar nog geen zes minuten later maakte Maka zijn ‘foutje’ goed door Casper Gerritse de diepte in te sturen. De laatste man verkeek zich op die bal en Gerritse ging alleen op doelman Rondeltap af; 1-1. Een mooie ruststand.

Na de pauze ging trainer Wijnstekers met dezelfde elf spelers de tweede helft in. Na tien minuten kreeg Kevin de Vries een uitgelezen kans op de 2-1, maar hij faalde in kansrijke positie. Nog geen minuut later een nieuwe kans voor de thuisploeg en nu voor Jeroen Borsboom, maar doelman Ragip Özrak redde uitstekend. Het waren twee prima kansen voor De Jodan Boys. Het spel ging heen en weer met een technisch wat beter spelende thuisploeg, zonder dat er nog al te grote kansen kwamen. Rijsoord moest het meer en meer zoeken in uitvallen, maar kwam daarbij aanvalskracht tekort. Zes minuten voor het einde velde verdediger Michel Verkaik het vonnis door bij de eerste paal van dichtbij in te schieten; 2-1. Rijsoord gooide alles op de aanval, maar werd niet echt meer gevaarlijk. In blessuretijd spaarde de scheidsrechter invaller Bradley el Idrissi voor een tweede gele kaart, toen de speler na een fluitsignaal de bal weggooide. Zijn eerste gele kaart was ook voor spelbederf.

Na afloop moet geconstateerd worden dat het een teleurstellende wedstrijd voor De Kraaien was. Gezien de inzet was een puntje verdiend geweest, maar gezien de gecreëerde kansen over en weer zal de thuisploeg wel zeggen dat het een verdiende overwinning was. De waarheid zal wel zo’n beetje in het midden liggen. Volgende week staat er een zware wedstrijd op het programma als Duno D op bezoek komt. De ploeg uit Doorwerth verloor zaterdagmiddag weliswaar de koppositie aan AZSV, maar blijft een gevaarlijke tegenstander.

Opstelling: Ragip Özrak – Desley de Wolf – Stephan Ooms (78. Donovan Lioe Anjie) – Romain van Bruggen – Casper Gerritse (75. Nelson Costa de Brito) – Berry de Groot – Danilo Alkema – Tevyn Biekman – Marcello Gomes da Veiga (85. Jimmy van der Vaart) – Leon van den Heerik – Mike van Dongen.