Teleurstelling overheerst bij Rijsoord

Na afloop van de wedstrijd tegen de sc Feyenoord overheerste bij Rijsoord toch wel de teleurstelling. Natuurlijk teken je voorafgaand aan de wedstrijd tegen de naar de top van de hoofdklasse A lonkende sc Feyenoord voor een gelijkspel, maar als je een minuut voor het officiële einde van de wedstrijd op voorsprong komt en nog eens een minuut later de tegenstander langszij ziet komen dan overheerst toch wel de teleurstelling. Alhoewel die de komende week wel zal omslaan in tevredenheid en zal de tweede helft van de competitie positief worden ingegaan.

Voorafgaand aan de wedstrijd moest trainer Marco van Rijn, zelf weer op tijd hersteld van een koortsaanval, een oplossing zoeken voor de vrijwel zeker voor de rest van dit seizoen uitgeschakelde Leon van den Heerik en Jimmy van der Vaart. Beiden zijn langdurig geblesseerd. En dan komt de eerste wedstrijd na de winterstop ‘runner-up’ Feyenoord op bezoek. De Rotterdammers willen het liefst zo snel mogelijk de aansluiting met de top van de hoofdklasse A hebben om naar een niveau hoger door te stoten. Gezien de beschikbare spelersbudgetten bij beide clubs werd vooraf al rekening gehouden met een winst van de sc Feyenoord. Echter Rijsoord heeft bewezen in dit soort wedstrijden collectief te kunnen strijden voor een goed resultaat en de trouwe supporters van de Kraaien hoopten natuurlijk dat het ook deze wedstrijd weer zo zou gaan. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Roel van der Werff.

Bovenliggend

Het zal duidelijk zijn dat de bezoekers de bovenliggende partij waren. Feyenoord viel voortdurend aan en Rijsoord loerde op een counter. Ondanks het aandringen konden de bezoekers, waarin oud Rijsoordspeler Khalid Rahli op het middenveld geposteerd was, weinig kansen creëren. Jordy Dobber had na ruim een half uur wel een mooi schot, maar dat werd ‘gekraakt’ door de verdediging van Rijsoord. Jammer was het voor Quincy Oosterom dat hij al in de eerste helft geblesseerd vervangen moest worden door Luke Homan. Zonder tot scoren te komen zochten beide ploegen na 45 minuten de kleedkamer op.

In de tweede helft zou er voor de supporters meer vuurwerk te zien zijn. Eerst was het Marcelo Gomes da Veiga, die na zes minuten een prima schot tot een hoekschop verwerkt zag worden. Maar drie minuten daarna spektakel aan de andere kant van het veld toen scheidsrechter Van der Werff besloot Feyenoord een strafschop toe te kennen. Eerst was het de altijd hard werkende Stephan Ooms, die zich in de bal verslikte en moest toezien hoe Adil Akanioui op doelman Ragip Özrak kon afgaan. Zowel Ooms als Donovan Lioe Anjie zetten de achtervolging in in een poging om de aanvaller van Feyenoord van scoren af te houden. Het kwam tot een botsing tussen de twee verdedigers van Rijsoord, de aanvaller van Feyenoord en doelman Özrak. Voor de scheidsrechter een aanleiding om voor een strafschop te fluiten, hetgeen een te zware beslissing was en waarmee de thuisploeg duidelijk te kort werd gedaan. Na de wedstrijd gaf Akanioui ruiterlijk toe nauwelijks getoucheerd te zijn geweest en noemde de toekenning van de scheidsrechter een meevaller. Protesten van de spelers van Rijsoord leidden uiteraard tot niets en Sandin Avdic voltrok het vonnis. Doelman Özrak lag nog in de goede hoek, echter zonder resultaat; 0-1. Met nog een half uur spelen wisselde trainer Van Rijn Donovan Lioe Anjie voor Lorenzo van der Heijden, die voor de rest van de wedstrijd zichtbaar moeite had om de razendsnelle Junior Obiku bij te houden. Rijsoord moest gaan aanvallen en daardoor kwamen er meer kansen voor de sc Feyenoord en daarin had Ragip Özrak een hoofdrol. Meerdere kansen voor de bezoekers werden door hem vakkundig om zeep geholpen.

De gelijkmaker voor Rijsoord (1-1) door Desley de Wolf.

Spannend

Het laatste kwartier werd ongemeen spannend, toen Rijsoord op gelijke hoogte kwam. Een overtreding op Marcelo Gomes da Veiga werd ‘beloond’ met een vrije schop, die door Nelson Costa de Brito werd genomen. Zijn schot werd nog geschampt door het hoofd van Desley de Wolf, waarna de bal onhoudbaar voor doelman Rick van der Burg in het doel verdween; 1-1. Rijsoord feestte, want dit was een prima resultaat. En het zou nog beter worden, want in de laatste minuut voor het officiële einde van de wedstrijd kwamen de Kraaien zelfs op voorsprong. Khalid Rahli verslikte zich op het middenveld in de bal met als resultaat dat Chris Promes alleen op Rick van der Burg kon afgaan. Hij wachtte geduldig, rondde perfect af en bracht Rijsoord op een nooit verwachte voorsprong; 2-1. De vreugde was echter van korte duur, want al een minuut later kwam de sc Feyenoord weer op gelijke hoogte; 2-2. Er werd al dan niet terecht gereclameerd voor buitenspel, maar ook hier draaide de scheidsrechter zijn beslissing niet terug en mocht Adil Akanioui het doelpunt op zijn naam schrijven. Kort daarna floot de scheidsrechter de wedstrijd af en boekte Rijsoord door collectief strijd te leveren een mooi resultaat. Alhoewel op dat moment het gevoel van teleurstelling toch wel overheerste.

Volgende week speelt Rijsoord een uitwedstrijd en staat hekkensluiter Achilles ‘29 op de agenda. Deze wedstrijd begint op het gebruikelijke tijdstip van 14.30 uur.

Opstelling: Ragip Özrak – Donovan Lioe Anjie (62. Lorenzo van der Heijden) – Mike van Dongen – Desley de Wolf – Romain van Bruggen – Nelson Costa de Brito – Berry de Groot – Danilo Alkema – Stephan Ooms – Marcelo Gomes da Veiga – Casper Gerritse (75. Chris Promes).