Sport

Rijsoord: teleurstellingen slikken

Je zal maar supporter van de v.v. Rijsoord zijn. De afgelopen jaren zijn ze niet verwend met prima wedstrijden en mooie uitslagen. Veel supporters zijn al afgehaakt en reizen zeker niet meer mee naar de uitwedstrijden. Dat doet nog een handjevol ‘vertrouwelingen’. Ook deze zaterdagmiddag zullen ze gedacht hebben dat wellicht de ommekeer zou komen. Want in de voorbeschouwing werd aangegeven dat tegenstander Spirit ook een slechte seizoenstart kende en dus was er voor Rijsoord wellicht wat te halen. Echter, het mocht niet baten; Rijsoord verloor met een pijnlijke 4-0 van Spirit. Het zal het toch al weggeëbde enthousiasme bij de supporters van Rijsoord niet vergroot hebben.

De cijfers waren voorafgaande aan de wedstrijd duidelijk. Zowel de thuisploeg Spirit als de bezoekers Rijsoord kennen tot nu toe een slechte start van dit seizoen. Er zou wellicht wat te halen zijn bij de tegenstander van deze zaterdagmiddag, maar trainer Johan Versluis en zijn staf worden steeds meer geconfronteerd met afzeggingen. Een handvol min of meer langdurige blessures en nu ook zieken. Een dergelijk aantal afwezigen vul je niet zomaar op en kan de kwaliteit van een team nooit ten goede komen. Dus moest Versluis roeien met de riemen, die hij eigenlijk niet heeft. Maar het competitieprogramma staat vast en die trein rijdt en zal voorlopig niet stoppen. Dus Rijsoord draafde zaterdagmiddag gewoon op voor de wedstrijd in Ouderkerk aan den IJssel, die onder leiding stond van scheidsrechter Richard van de Rest. Bij Rijsoord een bekende, maar bij de tegenstander (nog) niet.

Goede start

Rijsoord kende een goede start en ging al snel in de aanval. De in de basis gestarte Michael Harding kon na een enkele minuut al gevaarlijk worden. Zijn eerste balcontact ging net over de kruising. Een doelpunt zou echter nooit zijn goedgekeurd omdat buitenspel was geconstateerd. Na zes minuten een schot van Danny Haasdijk na een prima aanval over rechts. Zijn schot ging echter ruim over. Rijsoord bleef nadrukkelijk de aanval zoeken en nog eens twee minuten later kon Lulu Statia op links doorgaan en haalde hij hard uit. Doelman Sean Luthart was kansloos, maar het schot zou via de onderkant van de lat weer in het veld terugkomen. Bij een doelpunt zou het een heel andere wedstrijd worden. Het was voor de Rijsoordsupporters weer eens leuk om naar een wedstrijd te kijken. Maar dat goede gevoel zou weer als sneeuw voor de zon gaan verdwijnen. Na iets meer dan een kwartier een schot van Ruben Slooff, dat ten koste van een hoekschop door doelman Michael de Leeuw prima werd gestopt. Echter uit die corner scoorde Niels de Vries met een strakke schuiver het openingsdoelpunt; 1-0. De bal werd daarbij van richting veranderd en De Leeuw was kansloos. Rijsoord leek aangeslagen en wist een tijdje niet wat het moest doen. De bal werd achterin tot vervelenstoe naar elkaar geschoven alsof er geen aanspeelpunten op het middenveld of in de voorhoede waren. De angst sloop er bij Rijsoord in en de thuisploeg wachtte rustig af. Na een klein half uur herpakte Rijsoord zich weer en werd de aanval weer regelmatig opgezocht. Er kwamen weer wat kleine kansjes en Chakib Lechheb was dicht bij de gelijkmaker, alleen kon hij zij hoofd niet goed tegen de bal krijgen. Echter twee minuten later was het weer raak voor de thuisploeg. Daniel van der Zwan mocht van buiten het strafschopgebied uithalen, maar zijn schot werd geblokt. In de rebound was het wel raak; 2-0. Het zou tevens de ruststand zijn, alhoewel alweer Ruben Slooff nog een prima kans kreeg, maar De Leeuw redde met zijn voeten.

Na de rust eenzelfde beeld, waarbij scheidsrechter Van de Rest liet zien punctueel te fluiten, zoals Rijsoord hem ook kent. Maar eerst was het Eric Jansen, die een voorzet ongehinderd kon inkoppen, want Rijsoord verdedigde niet echt effectief; 3-0. Daarna alle aandacht voor de scheidsrechter, die vrij makkelijk de gele kaarten uitdeelde. De meeste waren voor de thuisploeg, maar ook Rijsoord deed in de verdeling mee. Ruben de Vries kon zelfs ineens met een directe rode kaart inrukken omdat hij aanmerkingen op de scheidsrechter had. En ook doelman Luthart weet nu dat je bij Van de Rest geen tijd moet rekken, want je hebt direct een gele kaart aan je broek. Toen de stofwolken een beetje waren opgetrokken moest Rijsoord tegen tien man verder. Er werd wel aangevallen, maar de echte overtuiging ontbrak. Het werd zelfs nog erger toen doelman Michael de Leeuw bij het uitverdedigen hopeloos blunderde. Hij speelde de bal breed, maar de verdedigers hadden daar geen erg in. Twee aanvallers van de thuisploeg wel en het was Tjerk de Kogel, die het vonnis voltrok; 4-0. Daarmee verloor Rijsoord alweer een wedstrijd met veel tegendoelpunten. 

Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma, wanneer om 14.30 uur EBOH op bezoek komt. De Dordtenaren wonnen zaterdag met 2-1 van Pelikaan en zijn op de ranglijst met tien punten op de derde plaats terug te vinden. Een moeilijke klus voor het hedendaagse team van de v.v. Rijsoord. Maar wie weet verrast het team de trouwe supporters wel. Trainer, technische staf en spelers worden veel succes toegewenst.

Opstelling: Michael de Leeuw – Timo Versteeg – Vince van Nes – Chakib Lechheb (70. Casper Gerritse) – Lulu Statia – Enriqué Edomaruse – Danny Haasdijk – Mike Harding – Stefan Havelaar – Sander Oudijn (62. Youri Haasdijk) – Ruben Augustinho.

Door Wim de Rooij