Tenniscompetitie van start bij d’Oudelande

Afgelopen week is de tenniscompetitie weer van start gegaan in Nederland. Deze competitie is de grootste competitie van Europa met zo’n 29000 teams uitkomend voor 1615 tennisverenigingen. Ook d’Oudelande doet hier trouw aan mee en heeft dit jaar 32 teams ingeschreven verdeeld over dinsdag t/m zondag.

Zo is bijna elke dag in de komende 2 maanden tenniscompetitie te zien bij de tennisvereniging van Ridderkerk.

Het team wat qua speelsterkte op het hoogste niveau speelt is het eerste herenteam van Oudelande. Franklin Slingerland (speelsterkte 5 (s) en 4 (d)), Mitchell Slingerland (speelsterkte 5 (s) en 4 (d)), Albert van der Linde (speelsterkte 5 (s) en 4 (d)) en Pieter van der Linde (speelsterkte 4 (s) en 5 (d)) spelen dit jaar in een dubbelcompetitie in de eerste klasse. Voor de heren dit jaar dus geen enkelspelen.

De heren zijn de competitie goed begonnen. Uit tegen Hooghei 1 werd met 0-4 gewonnen. Pieter van der Linde had een makkelijke dag. Hij won eerst eenvoudig met Franklin Slingerland hun eerste dubbelwedstrijd met 0-6 2-6 en won daarna met broer Albert 0-6 0-6 zijn tweede wedstrijd. Vader en zoon Slingerland hadden het lang lastig in hun wedstrijd maar wisten ondanks verschillende gemiste matchpoints ook hun partij met 3-6 6-7 winnend af te sluiten.

De spannendste partij was de wedstrijd van Mitchell Slingerland en Albert van der Linde. Dit duo won de eerste met 3-6 maar verloor de tweede set met 6-3. In de derde set lieten de 2 Oudelande spelers toch zien de betere te zijn. In de super tiebreak werd met 6-10 gewonnen.

Oudelande speelt aanstaande zaterdag al direct een topper tegen concurrent Huibergen. Een overwinning hier betekent een grote stap richting een topklassering.