Tenniscompetitie van start bij tennisvereniging d’ Oudelande

Na twee jaar van beperkte speeltijd op het gebied van competitietennis, is afgelopen weekend eindelijk weer de landelijke en regionale tenniscompetitie van start gegaan. De weersvoorspellingen waren de hele week matig maar er kon gelukkig gespeeld worden.

Het eerste herenteam is na jarenlange afwezigheid weer terug in de eerste klasse. Dit jaar belooft voor vader en zoon Franklin en Mitchell Slingerland en de broers Pieter en Albert van der Linde wederom een moeilijk jaar te worden. De eerste klasse is dit jaar namelijk bijzonder sterk met verschillende spelers die al jaren in de top van het regionale tennis spelen.

Oudelande moest haar eerste wedstrijd afwerken bij LTC Rhoon. Een team wat flink wat positiewisselingen heeft gehad maar nog steeds een goed team op de been kon brengen. Pieter van der Linde begon sterk voor Oudelande door zijn enkelpartij eenvoudig in 2 sets te winnen (1-6 2-6). Hierna ging de enkelpartij van Mitchell Slingerland en de dubbelpartij van Franklin Slingerland en Albert van der Linde gelijktijdig van start. Waar Mitchell Slingerland een gelijkopgaande partij in 2 sets verloor (6-4 6-4) vond al snel een drama plaats bij de eerste dubbelpartij. Een kuitblessure bij Franklin Slingerland in de 4e game van de eerste set zorgde er direct voor dat 2 te spelen dubbels aan Rhoon moesten worden gelaten.

De broers van der Linde probeerden nog de schade te beperken in de afsluitende partij maar kwamen ook te kort (6-3 7-6). De eindstand van 4-1 voor Rhoon en de blessure van Franklin Slingerland beloven niet veel goeds voor de competitie.

Aanstaande zaterdag moet Oudelande al direct tegen concurrent voor lijfsbehoud Hiaten. Oudelande heeft het thuisvoordeel. Zij zullen er daarom op gebrand zijn direct wat punten binnen te brengen.