Sport

Tenniscompetitie weer van start bij d’Oudelande

Eindelijk wordt er weer competitief getennist bij de grootste tennisvereniging van Ridderkerk. Aanstaand weekend zal de herfstcompetitie van start gaan op het park van d’Oudelande, al is het wel in aangepaste vorm. Op de baan zelf hoeven er amper maatregelen te worden genomen met het oog op Corona. Tennis is altijd al een sport geweest waarbij voldoende afstand kan en moet worden bewaard tijdens het spel. Om ook naast de baan te waarborgen dat mensen voldoende afstand houden zijn er tijdvakken ingesteld. Zodoende kan het aantal mensen dat tegelijkertijd op het park is wordt beheerst. 

Bij de senioren doen 22 teams mee aan de competitie (op verschillende speeldagen) waarbij vooral op vrijdag een groeiend aantal teams meedoen.

Voor Oudelande is er een nieuw herenteam op zaterdag. Uit de eigen opleiding komen Jordi Nicolai, Cas Huijsdens en Jasper Kooke. Zij spelen samen met 2 heren die hun oorsprong hebben bij RLTC maar ook al in de jeugd lid zijn geworden bij d’Oudelande. Het team start in de derde klasse maar de verwachting is dat in de komende jaren snel door zullen schuiven richting de eerste klasse.