Sport

Tennisseizoen vangt aan bij d’Oudelande

Aanstaande zaterdag is de dag waar alle tennissers van tennisvereniging d ‘Oudelande de gehele winter naar uitkijken. Deze zaterdag wordt officieel het tennisseizoen aangevangen. Dit jaar zal de seizoenstart een speciaal tintje hebben door het 40 jarig bestaan van de tennisvereniging.

Het park zal zaterdag bezoek ontvangen van wethouder van Os. Oudelande heeft met steun van het EDS subsidie fonds, Coöperatiefonds van de Rabobank en steun van de gemeente Ridderkerk, alle verlichting op het park vervangen door LED-verlichting. Deze stap paste prima in het energieplan welke door Oudelande al in gang was gezet om als vereniging klimaatneutraal te opereren. Zo heeft de vereniging 86 stuks zonnepanelen laten plaatsen op het dak van het clubhuis.

Wethouder van Os zal daarom zaterdag via een korte ceremonie de officiële opening van het energieplan voor zijn rekening nemen.

Tevens zal hiermee ook het jubileumjaar van start gaan. Waar op vrijdag de kinderen al zijn gestart met hun jeugdweekend zal op zaterdag het openingstoernooi starten en de langstzittende leden in het zonnetje worden gezet. Met een speciale wijnproeverij zal deze avond kleur worden gegeven en geëindigd met live muziek.

Het jaar 2019 zal ook voor nieuwe leden bijzonder zijn. Zo zal dit jaar er een speciale jubileum aanbieding zijn voor nieuwe leden. Kijk op www.deoudelande.nl voor de voorwaarden.

Aanvang competitie

Op 6 april zal de voorjaarscompetitie starten met een primeur. Het eerste herenteam van Oudelande neemt deel aan een nieuw competitieonderdeel waarbij alleen dubbels worden gespeeld. Aangezien de heren dit als hun beste onderdeel beschouwen, zouden zij in dit onderdeel hoge ogen kunnen gooien.

Het team is ingedeeld in de hoogste landelijke klasse (1e klasse) en gaat kijkend naar de pouleindeling, mee doen om het kampioenschap. Oudelande moet dan echter wel buiten de provincie reizen. Al met al een spannend seizoen voor heren 1. De KNLTB heeft dit seizoen de competitie opnieuw ingedeeld. De plek van Oudelande 1 wordt overgenomen door het 2e team. Zij zijn echter in de lage 4e klasse ingedeeld. Nu de indeling bekend is lijkt Oudelande 1 dan ook makkelijk kampioen te gaan worden.