Sport

Tennisteam Oudelande weer terug bij af

Na een indrukwekkende derde speelronde is het hoogste tennisteam van Oudelande na 5 speelronde weer terug bij af. Na de 0-5 nederlaag van vorige week werd afgelopen weekend tegen concurrent Hiaten een pijnlijke 1-4 nederlaag geleden.

Oudelande begon de dag niet slecht. Vaste puntenpakkers Jordi Nicolai en Jasper Kooke streden voor een goede start in het herenenkelspel. Nicolai kwam in het eerste enkelspel net te kort tegen vaak foutloos spelende Douwe Keijning. Keijning won de eerste set met 1-6, Nicolai knokte zich terug met winst in de 2e set (6-3), maar moest helaas de 3e set aan Keijning laten (3-6). Kooke daarentegen was duidelijk de betere tegen Robin Waas. Kooke, die het moet hebben van zijn sierlijke aanvalsspel, liet geen kans aan Waas en versloeg hem met 6-3 6-4.

Er was daarom niks aan de hand voor Oudelande, dat normaal in het dubbelspel ook goed voor de dag komt. Helaas bleek dit zaterdag niet het geval. Mitchell Slingerland kon samen met Jonathan Larmonie in elke set goed bij blijven maar moest in beide sets de set en daardoor de winst aan Keijning en Arend-Jan Franssen laten (6-7 3-6). Hiermee was het verzet van Oudelande dan ook gebroken.

Rodney Fortes kwam er met Ferry Hoogerbrugge niet aan te pas tegen Waas en Bas van Vliet. (2-6 2-6). Van Vliet speelde nog beter met Franssen. Zij waren veel te stek voor Oudelande spelers Larmonie en Hoogerbrugge (1-6 0-6).

Oudelande staat nu nog boven de degradatiestreep maar gelijk met Barendrecht wat net onder de degradatiestreep staat. Oudelande moet nog tegen het sterke Heer Jan (uit) en nog tegen het laatste geplaatste Papendrecht (thuis) op de slotdag. Elk punt kan in de komende weken cruciaal zijn.

Oudelande mix

Het hoogste mixteam van d’Oudelande had daarentegen een topdag. Het in de 1e klasse uitkomende team had een mooi resultaat (4-0) en zag directe concurrent Berkenwoude een punt verliezen tegen Gouwe Smash. Oudelande staat nu in de stand 1 punt voor op Berkenwoude met een relatief makkelijk programma voor de boeg. Wanneer het team 2x foutloos blijft worden zij kampioen.

Aanstaande zaterdag zal eerst bij Oud-Beijerland moeten worden gewonnen waarna thuis tegen Leeuwenberg het kampioenschap gevierd zou kunnen worden.