Sport

Tijd dringt voor Rijsoord

Met nog een anderhalve week voor de competitiestart zal de technische staf van Rijsoord er nog niet gerust op zijn. Ook dinsdagavond 25 augustus 2020 verloor Rijsoord een oefenwedstrijd met ditmaal zondag eersteklasser Spartaan ’20 (3-2) als tegenstander. In het team is het zelfvertrouwen op dit moment ver zoek en zou een leuke overwinning het team weer op de rails kunnen krijgen. Echter er resteert nog één oefenwedstrijd en die wordt zaterdagmiddag om 15.00 uur tegen Rosmalen gespeeld. De tijd dringt dus, want een week later wacht in het kader van de competitie de uitwedstrijd tegen ARC.

Veel oefenen is van belang om een team, dat uit veel nieuwe spelers bestaat, goed ingespeeld te krijgen. Automatismen moeten groeien en dat kost tijd, maar de tijd gaat dringen en daarom was het goed dat Rijsoord dinsdagavond tegen Spartaan ‘20 kon oefenen. Beide teams kampen met kleine blessures en daarom konden niet alle spelers tijdens deze oefenwedstrijd getest worden. De laatste tien minuten moest Rijsoord zelfs met tien man spelen, omdat Chantley Job licht geblesseerd het veld verliet en er geen wissels meer waren. 

Doortastend

De thuisploeg bleek over een goed team te beschikken en dat was ook het verschil in een ploeg met en zonder zelfvertrouwen. Toch was het Rijsoord dat de score kon openen door een doelpunt van Danilo Alkema. Hij slalomde zich door de verdediging van de thuisploeg en scoorde beheerst de openingstreffer. Daarna mocht de thuisploeg driemaal tegenscoren en bij de drie doelpunten zag de verdediging van Rijsoord er niet solide uit. Dankzij deze ‘cadeautjes’ kon de thuisploeg zich in een riante positie manoeuvreren. In de tweede helft kon Gazar Dermendjan door goed doorzetten nog wel tegenscoren, maar daar bleef het dan ook bij. Concluderend moet worden gezegd dat tijdens deze wedstrijd door de spelers niet altijd de juiste keuzes werden gemaakt en passes niet altijd op de goede plek aankwamen. Het tekende ook deze wedstrijd het ontbrekend van zelfvertrouwen en een ploeg op zoek naar de juiste vorm. Komende zaterdag kan Rijsoord zichzelf weer in het zadel helpen door een goed resultaat neer te zetten. De spelers en de technische staf worden veel succes toegewenst. 

Opstelling: Mitchel van der Spoel – Leon van den Heerik (46. Ronan van der Tak) – Donovan Lioe Anjie – Maily Lopez (62. Danny Haasdijk) – Jochem Bakker – Romano Niamut – Danilo Alkema – Tevyn Biekman – Gianni Straal – Chantley Job – Brian Heijman (46. Gazar Dermendjan).

Door Wim de Rooij