Titel lonkt voor KCR na winst tegen Telstar: 13-14

In de laatste wedstrijdronde van de competitie kan KCR aanstaande zaterdag het felbegeerde kampioenschap binnenhalen. Na de zwaarbevochten overwinning in Hoevelaken tegen Telstar heeft het team van interim-coach Terry Herreigers in de laatste wedstrijd (thuis tegen VIKO) genoeg aan één punt om de titel veilig te stellen.

KCR is bezig met een unieke reeks. Op 18 september vorig jaar werd voor het laatst verloren in het thuisduel tegen Synergo. Daarna werden alle wedstrijden afgesloten met een overwinning, uitgezonderd het gelijke spel tegen DVS begin oktober. Met name na de zaalcompetitie heeft het Akomar/Shipping team een onverzettelijke uitstraling over zich, waarbij het wedstrijd na wedstrijd telkens op het juiste moment net even iets meer kan geven dan de opponent. Zo ook afgelopen zaterdag op het sfeervolle terrein van Telstar/Schoonderbeek. Na een kwartier spelen kwam KCR voor het eerst op voorsprong

(2-3). Nog eenmaal kwam Telstar langszij, maar daarna was KCR voortdurend de bovenliggende partij. Verdedigend hadden de gasten de zaken meer dan goed op orde, de afwerking daar tegenover liet wel eens te wensen over. Daardoor werd het verschil nooit groot genoeg om de wedstrijd rustig uit te spelen. Even leek dat het geval toen bij de stand 8-10 in de tweede helft binnen één minuut Remon de Vos (vrije bal) en Floris Jan Bos (afstandsschot) de marge uitbouwden tot vier doelpunten verschil. Telstar weigerde te capituleren en kwam in de slotfase nog akelig dichtbij, maar pas nadat het slotsignaal had geklonken viel de laatste treffer van Telstar door de mand – geen doelpunt dus.

Samen met zijn ploeg is aanvoerder Remon de Vos er zich van bewust dat er zeker nog geen sprake is van een gelopen koers: ”Meer dan ooit is het belangrijk dat we deze week de juiste focus behouden. VIKO is een stugge ploeg waartegen we hard zullen moeten werken”. Dat KCR daartoe in staat is heeft het team inmiddels week in week uit laten zien. Het wachten is nu op het slotakkoord.