Trainer Marco van Rijn terug op kraaiennest Rijsoord

Het is een vreemd en op sportief gebied teleurstellend seizoen geweest voor voetbalvereniging Rijsoord. Ondanks de goede intenties is het de staf en spelersgroep niet gelukt om aan de degradatie te ontkomen. Dat is nooit leuk en heeft uiteindelijk ook geleid tot een groot aantal mutaties in de huidige selectie.

Al met al heeft dit ook geleid tot een hernieuwde evaluatie met hoofdtrainer Clemens Bastiaansen. Clemens en de Technische commissie (TC) zijn tot de conclusie gekomen, ondanks een eerdere intentie om het komend seizoen met elkaar verder te gaan, dat de wegen na dit seizoen toch gaan scheiden. Dat is spijtig want de waardering van het bestuur voor de mens en trainer is groot. Toch zal de samenwerking met Clemens Bastiaansen zich beperken tot één seizoen. Ook assistent-trainer Harold van der Ent heeft alsnog besloten om de club na dit seizoen te gaan verlaten.

Ook weer een uitdaging voor de TC om op deze korte termijn een nieuwe trainer te kunnen presenteren. Gelukkig is dit verbazingwekkend snel gelukt. Marco van Rijn zal zich de komende twee seizoenen als hoofdtrainer aan de club verbinden. En zo keert een voor de club bekende trainer na twee seizoenen weer terug op het kraaiennest in Rijsoord.

In zijn eerdere interim periode heeft hij binnen de club Rijsoord een prima indruk achtergelaten en werd een ophanden zijnde contractverlenging door tussenkomst van Spijkenisse op het laatste moment  gedwarsboomd. De contacten met Marco zijn altijd uitstekend gebleven. Hij gaat met enthousiasme de uitdaging aan om van Rijsoord weer een stabiele eerste klasser te maken. Hij zal dat in ieder geval samen gaan invullen met William Rijsdijk. De huidige assistent die ook het komende seizoen graag deel blijft uitmaken van de technische staf.