Trainer Saturnus’72 gematigd positief ondanks nederlaag

Trainer André van den Bosch was na de nederlaag bij de nummer twee Het Schielicht/Ventura gematigd positief. “Ik zie de trainingen terug in de wedstrijd en we zijn na een mindere periode weer op de weg terug. Tot aan 10 minuten na rust waren we dan zeker niet de mindere (19-18)”.

In een volle Schiedamse sporthal, waar in tegenstelling tot de meeste hallen geen hars mag worden gebruikt, was het een aantrekkelijke handbalwedstrijd. Ventura, samen met H.V.O.S. in gevecht om het kampioenschap, had een sterke start (8-5) maar zag Saturnus’72 al gauw weer aanhaken (11-10). Een spannend gevecht met een rust van 14-13. Ook de start van het tweede deel was veel belovend. Tot aan de 10e minuut (19-18) kon gelijke tred worden gehouden.

Vanaf dat moment speelden we Ventura enigszins in de kaart door na sterke verdedigende acties in de aanval zwak af te ronden. De wedstrijd duurde eigenlijk 20 minuten te lang! De conditie van de basisspelers en het gemis aan voldoende wisselspelers brak de ploeg op. Uiteindelijk verloor de ploeg met 33-26. Bij Saturnus speelde keeper Lennart Huisman een sterke wedstrijd.

De komende twee zaterdagen staan thuiswedstrijden op het programma tegen ploegen uit het “rechter” rijtje. Te beginnen met US 2 uit Amsterdam (20.25 uur).